EĞİTİM Haber Girişi : 03 Ekim 2019 14:35

KAÜ'de Uluslararası Okul Öncesi Eğitimi Kongresi

KAÜ'de Uluslararası Okul Öncesi Eğitimi Kongresi
Kars Kafkas Üniversitesi Dede Korkut Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen “6. Uluslararası Okul Öncesi Eğitimi” kongresi Ahmet Arslan Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı.

Kars Olay-Okul öncesi eğitime yön vermesi amaçlanan kongre 3 gün sürecek. Kongrenin açılış programına, Rektör Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Kılıç, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Erken Çocukluk Eğitimi Daire Başkanı Tuncay Morkoç, Azerbaycan-Kars Başkonsolosu Nuri Guliyev, Kars Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, Dede Korkut Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Taşdan ile akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Çocukluğun inşası teması ile yola çıkılan “6. Uluslararası Okul Öncesi Eğitimi” kongresinde, 5 farklı ülkeden (Amerika, İngiltere, Yeni Zelanda, Mısır, KKTC) çağrılı konuşmacı, 25 panelistin bulunduğu 5 panel, 9 atölye, 1 çalıştay, hakem değerlendirilmesinden geçen 289 sözlü bildiri ve 5 poster sunumu ile yaklaşık 500 kişi katılıyor.

Katılımcılar için sosyal gezi programının da yer aldığı kongre, akademisyenler, sektör çalışanları ve öğrenciler tarafından büyük bir ilgi ile takip ediliyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.