KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 15 Ağustos 2018 21:40

Kars'ta Çekilmiş En Güzel Filmler

Kars'ta Çekilmiş En Güzel Filmler
Kars'ta çekilen sinema filmlerini www.karsindegerleri.com sizler için derledi.

Kars Olay-Kars'ta çekilen sinema filmlerini www.karsindegerleri.com sizler için derledi. İşte Kars'ta çekilen o harika 18 sinema filmi.

Deli Deli Olma
Şehrimizin kültürünü en iyi şekilde işleyen filmlerin başında gelen Deli Deli Olma, Rusya’dan göçen bir Malakan olan Mişka ve Karslı köy kızı Alma arasındaki naif bir hikayeyi konu ediniyor. Diğer taraftan da Mişka’nın, hiç kavuşamadığı Pobuç’la olan aşkını gözler önüne seriyor. Yönetmenliğini Murat Saraçoğlu’nun yaptığı 2009 tarihli filmde, Şerif Sezen, Tarık Akan, Zuhal Topal gibi bir çok usta oyuncu rol alıyor.
Deli Deli Olma

Soğuk
Bu filmde kış mevsimi yaklaştığında karla kaplanan ve dış dünyayla iletişimini kaybeden bir Kars kasabasında demiryolu çalışanı olan Balabey'in yaşamından bir kesite tanık oluyoruz. Yönetmenliği ve senaryosu Uğur Yücel'e ait olan filmin oyuncu kadrosunda ise Cenk Alibeyoğlu, A. Rıfat Şungar, Şebnem Bozoklu ve Ezgi Mola gibi yerli oyuncuların yanı sıra Valeria Skorohodova, Yulia Vaniukova ve Yulia Erenler gibi yabancı isimler de yer alıyor.

Soğuk

Güneşi Gördüm
Yönetmenliğini Mahsun Kırmızıgül’ün yaptığı Güneşi Gördüm filminde, köylerini boşaltmak zorunda kalan ve bir kısmı İstanbul'da şansını denerken diğerleri de umudu Norveç'e kaçmakta arayan bir ailenin hikayesi anlatılıyor. Filmin oyuncu kadrosu ise şöyle; Mahsun Kırmızıgül, Hande Subaşı, Demet Evgar, Şerif Sezer, Yıldız Kültür, Emre Kınay, Murat Ünalmış, Altan Erkekli, Cemal Toktaş, Alper Kul, Buğra Gülsoy, Macit Sonkan, Manderes Samancılar, Yiğit Özşener, Zafer Ergin, Sarp Apak, Erol Günaydın, Deniz Oral, Ali Sürmeli, Cezmi Baskın, Ümit Okur, Itır Esen, Kamil Sönmez, Cihat Tamer, Ali Tutal, Nurseli İdiz, Gülhan Tekin, Cem Aksakal ve Pelin Çalışkanoğlu

Güneşi Gördüm

Mucize
Mahsun Kırmızıgül’ün Kars’ta çektiği bir başka film ise Mucize… 1960'ların yoksulluk içerisindeki Türkiye’sine ayna tutan bu film, aynı zamanda darbe sürecinin etkisini de beyazperdeye taşıyor. Ege'nin cennet gibi bir köşesinden Kars’ın uzak bir köyüne sürgün yiyen bir öğretmenin hikayesini anlatan film, yokluk içerisinde okulu, okumayı eğitimi dört gözle bekleyen çocukları da konu ediniyor. Senaryosu da Kırmızıgül'e ait olan projede Talat Bulut, Mert Turak gibi isimler yer alıyor.

Mucize

Kosmos
Reha Erdem’in yazıp yönettiği Kosmos, mucizeler yaratan bir hırsızın (Kosmos), her şeyden kaçıp Kars’a yerleşmesinden sonra başından geçenleri anlatıyor. Kosmos geldikten sonra bu şehirde aşk, mucize ve tuhaf soygunlar birbirini kovalamaya başlıyor. Zamanla talihsiz olaylar serisi herkesin Kosmos’tan uzaklaşmasına sebep oluyor.

Kosmos

Kar Korsanları
Karslı yönetmen Faruk Hacıhafızoğlu imzalı Kar Korsanları filmi, 1980 darbesi sonrasında Kars'ta yaşayan üç yakın arkadaş olan Serhat, Gürbüz ve İbo’nun hikayesini anlatıyor. Filmin başlıca rollerinde Taha Tegin Özdemir, Yakup Özgür Kurtaal, Ömer Uluç ve İlker Sır gibi isimler yer alıyor.

Kar Korsanları

Rauf
2016 yılında Kars’ın Küçükyusuf köyünde çekilen Rauf filmi, savaşın gölgesi altında yaşayan 9 yaşındaki Rauf’un sevdiği kız Zana için pembe rengi bulmak üzere bir yolculuğa çıkmasını anlatıyor. Soner Caner ve Barış Kaya’nın yönetmenliğini yaptığı filmde, Yavuz Gürbüz, Alen Hüseyin Gürsoy, Veli Ubiç ve Muhammed Ubiç rol alıyor.

Rauf

Orhan Pamuk’a Söylemeyin Kars’ta Çektiğim Bir Filmde Kar Romanı Da Var
Rıza Sönmez'in ilk uzun metrajlı yönetmenliği olan film, Nobel edebiyat ödüllü Orhan Pamuk’un Kars’ı konu edindiği Kar romanının izinde, Kars merkezinde geziyor ve Kars'ta yaşayan görme engelli şarkıcı Yüksel’in hikayesini anlatıyor. Filmin kadrosunda ise, Yüksel Ermutlu, İsrafil Parlak, Vildan Atasever, İdil Vural, Atılay Uluışık, Numan Çakır ve Haydar Koçoğlu rol alıyor.

Orhan Pamuk’a Söylemeyin Kars’ta Çektiğim Bir Filmde Kar Romanı Da Var

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.