KARS Haber Girişi : 06 Temmuz 2022 00:44

KARSOD Kars'ta Pazar Günleri Taze Ekmek Olmayışına Tepki Gösterdi

 KARSOD Kars'ta Pazar Günleri Taze Ekmek Olmayışına Tepki Gösterdi
Kars’ta Nöbetçi Fırın Uygulamasına KARSOD Başkanı Halit Özer'den tepki geldi.

Kars Olay-  Kars  Turizm Birliği Başkanı Halit Özer, Pazar günleri Kars'ta ekmek olmayışı nedeniyle hem tepki gösterdi hem de yetkililere çağrıda bulundu.

 

KATSO Başkanı Özer yaptığı açıklamada; "Kars ve genelinde gerçekleşen bu uygulama uzun zamandır devam etmekte. Pazar günleri ekmek fırnları kaplı. Nerdeyse başka bir il de  örneği bulunmayan bu uygulama Kars'ta yaşayan ve kars’a gelen çok sayıda insanı üzmekte. 

 


Genel itibariyle pazar günleri 10 yıllardır ki şöyle bilinmekte, ailenin bir arada olduğu, ya da hafta da bir ailece kahvaltının yapıldığı ya da restoran ve kafe işletmelerinin pazar günleri yoğun olduğu misafirlerin ağırlandığı, il dışından çok sayıda konukların otellere geldiği bir gündür. Bu günde de insanlarımızın taze ve sıcak ekmek bulmaması belki de hatalı bir uygulamadır. 
Bu duruma bir çözüm bulunması gerekirken; Fırınların tamamen kapalı olması İşletmeleri ve sivil halkı hayel kırıklığına uğratmakta. 

 


Pazar günleri bazı ilçelerde bırakın taze ekmek bulmayı neredeyse ekmek yok. 21. yüzyılda böylesi bir uygulama tüm herkes taradından olumsuzlukla karşılanmakta. 
Pazar günleri temel ihtiyaç olan önemli bir tüketim ekmek pazar günleri Kars’ta yok. 


Özelikle turizm kenti olan şehrimizde bu uygulamanın yerli ve yabancı turistlerin bile olumsuz dikkatini çekerek bir takım cevapsız şikayetler doğurmakta. Bu hususun ilgili yetkililer tarafından çözüme kavuşturşması arzusundayız. 

 


Elbet de ki emekçi fırın çalışanlarımızın da izin ve istirahat hakları iş vereneler tarafından dengeli bir şekilde çözülerek yapılması gerekmekte.  Pazar günü kapalı olmanın insiyatif ve yetkisi tamamen iş verene bağlı olarak uygulamanın hayata geçmesi gerekir. 

 


Kars belediyesi Halk ekmek ile ortak biçimde de bu süreç düzeltilebilir. Örneğin Halk ekmeği cumartesi günü izin yapaması esnaf fırınının çalışması, pazar günü ise halk ekmeğin aktif hale gelmesi Esnaf fırınının izin yapması ile birlikte bu mağduriyet büyük ölçekde düzeltilebilir. 
Sürecin dikkate alınarak çözüme kavuşturulması gerketiği durumda halk ile anket çalışması bile yapılabileceğini hatırlatır saygılarımı sunarım." İfadelerini kullandı. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Serkan 06 Temmuz 2022 18:59

    Saçma ve gereksiz uygulama olduğunu biliyoruz ama ne hikmetse devam ettiriyoruz.