KARS Haber Girişi : 26 Aralık 2021 22:54

Karslılara Müjde, 500 Yataklı Şehir Hastanesinin İhalesi Yapıldı

Karslılara Müjde, 500 Yataklı Şehir Hastanesinin İhalesi Yapıldı
Karslılara sözü verilen 500 yataklı Kars Şehir Hastanesinin ihalesi yapıldı. Kars'a 832 Milyon (Trilyon) değerinde hastane inşa edilecek.

Kars Olay-  Kars Milletvekilleri, 65.Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç ve İl Başkanı Adem Çalkın'ın  uzun süredir  üzerinde çalıştıkları, Kars Şehir Hastanesinin ihalesi yapıldı.

 

Uzun uğraşlar sonucu arsası bulunan, projesi titizlikle takip edilen, Kars’ın ve bölgenin daha kaliteli ve kapsamlı sağlık hizmeti almasını sağlayacak olan 500 yataklı Kars Şehir  Hastanesinin ihale tarihi daha önceden söz verildiği zamanda yapıldı. 

 

 

5 YILDIZLI OTEL KONFORUNDA OLACAK

Kars’ta yapılacak 500 yataklı Şehir Hastanesi sağlık turizminin gelişmesine önemli bir katkı sağlayacak.

141 bin metre kare kapalı alana sahip olması beklenen 500 yataklı Kars Şehir Hastanesi, 107 yoğun bakım ünitesi, 30 bay, 30 bayan, 12'si çocuk olmak üzere toplam 72 adet müşahede yatağı, ayrıca Helikopter pisti ve 450 araçlık kapalı otopark ile 690 araçlık açık otoparka sahip olacak. Tam donanımlı olarak inşa edilecek modern  hastanenin Kars’ta önemli bir eksikliği gidererek Vatandaşın Erzurum çilesini sona erdirecek.

 

BÖLGE HASTANESİ STATÜSÜNDE OLACAK

Kars'a, 832 milyon (Trilyon) değerinde yatırım yapılarak Kars'ın   sağlıkta bir bölge ili olması amaçlanıyor. Aynı zamanda Kars Şehir Hastanesine;  Iğdır, Ardahan, Artvin'den, Nahcıvan'dan ve Gürcistan'dan hasta kabul edilmesi hedefleniyor. 

 

 

SAĞLIK BAKANLIĞI KARS'I TÜRKİYE'NİN 30. SAĞLIK BÖLGESİ OLARAK BELİRLEDİ

Sağlık Bakanlığı; "Toplam bölge nüfusu yaklaşık 1,5 milyona ulaşan, Erzurum-Erzincan-Kars, Bayburt, Ardahan, Iğdır, Ağrı-Artvin illerinin yer aldığı ve bölge merkezi olarak Erzurum ilinin belirlendiği 1 numaralı Sağlık Hizmet Bölgesi kapsamında yer alan Kars’ın ulaşım mesafesi ve ulaşım şartları da dikkate alınarak Ardahan, Iğdır ve Ağrı illeri ile birlikte bu bölge kapsamından çıkarılmasını ve bölge merkezi Kars ili olmak üzere 30 numaralı yeni Sağlık Hizmet Bölgesinin tanımlanmasını, Türkiye Sağlık Hizmet Bölgeleri Organizasyon Şemasının yeni oluşuma uygun olarak ekteki şekilde revize edilmesini, uygun görülmüştür."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.