KARS Haber Girişi : 21 Mart 2022 14:20

Karslı Ses Sanatçısı Azat Doğanay'a Sahnede Bıçaklı Saldırı

Karslı Ses Sanatçısı Azat Doğanay'a Sahnede Bıçaklı Saldırı
Karslı ses sanatçısı Azad Doğanay'ın sahnede okuduğu Deyiş'e tepki gösteren bir grup tartışma çıkardı. tartışmanın ardından çıkan kavgada, türkü evi savaş alanına döndü. Şişe, sandalye ve masaların havada uçuştuğu kavgada, Doğanay dahil 3 kişi yaralandı.

Kars Olay- İstanbul/Ataşehir'de sahne alan Kars-Kağızmanlı ses sanatçısı Azad Doğanay, bir grup şahıs tarafından  saldırya uğradı.

Kavganın büyüdüğü tartışmada tekme ve yumruklar havada uçuşurken kavgada sanatçı ve 2 kişi bıçakla yaralandı. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

 

Yaşanan olayda, sahneye çıkan türkücü Azad Doğanay, programı sırasında bir müşteriden gelen istek türküyü seslendirmeye başladı. Bu sırada başka masada bulunan müşteriler, istek türküyü beğenmeyerek tepki gösterdi. Azad Doğanay türküyü söylemeye devam edince gerginlik yaşandı. Sözlü başlayan tartışma bir anda şişelerin, sandalye ve masaların havada uçuştuğu kavgaya dönüştü. İstek türküyü beğenmeyen grup, masalarındaki her şeyi sahneye attı. Çıkan kavgada, türkücünün kardeşi Çetin Doğanay ve Azad Doğanay bıçakla yaralandı. 

Kavga ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Ekipler kavgaya karışan kişileri gözaltına aldı. Türkü evinin savaş alanına döndüğü ve 3 kişinin yaralandığı o anlar, cep telefonu kamerası tarafından görüntülendi. 

 

 

Darbp edilen Sanatçı Azad Doğanay o anları anlattı

 Doğanay, "Olay dün gece ben sahnedeyken sahnede yapılan istek şarkılara karşılık bize yapılan bir hamle nedeniyle çıktı. Biz sahnedeyken başka bir masadan şarkı isteği geldi. Biz de onu okuduk. Lakin başka kalabalık bir masa vardı. O bize karşı tepki gösterdi. "Okumayın" gibisinden ona yönelik bize bardaklar, şişeler fırlatıldı. Yetmedi biz sahnedeyken bıçaklarla sandalyelerle saldırdılar. Kardeşim yaralandı, ben yara aldım. Benim başka bir kardeşim vardı, o biraz daha ağır yara aldı. Çok kötü bir geceydi. Kavga şarkıdan çıktı." Dedi.

 

 

Doğanay ayrıca sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada; 

"Duyuru❗️❗️❗️
Dün gece İstanbul Ataşehir Umut Türkü Evi’nde sadece müşteriler tarafından istenen (DEĞİŞ)Ali’dendir istek türküyü söylediğim için mekandaki başka müşteriler tarafından söylememesi için sahneye ilk olarak masalarda bulunan şişeler atılmaya başlandı.

Savunmasız elimde mikrofonla türkü söylemeye devam etmemle birlikte sandalyeler ve bıçaklar devreye girdi.Müzisyen arkadaşlarım ben ve kardeşlerim saldırılara maruz kaldık .

Hastane sonrası ifadelerimizi ve elimizde bulunan videoları suçluların yakalanması için Emniyet mensuplarına ilettik.
Teşhis edilen suçluluklar yakalanarak ifadelerine devam edilmektedir.

Ekmeğini helal yollarla kazanmaya çalışan biz sanatçılara yapılan bu saldırıları kınıyor, biran önce son bulmasını ve Dün gece bizlere yapılan bu saldırının suçluluklarının cezalarını almasını istiyoruz . Hepimiz Biriz müzik evrenseldir Alevi Türkü Kürdü Lazı hepimiz kardeşiz…

Bu süreçte bizleri yanlız bırakmayan basın mensuplarına,emniyet teşkilatına ,ailem ve dostlarıma çok teşekkür ederim.
Kamuoyuna duyurulur...
Azad DOĞANAY

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.