SPOR Haber Girişi : 30 Ağustos 2023 23:13

Karslı Boksör Ilgar Çelik Kıbrıs Kempo Şampiyonu Oldu

Karslı Boksör Ilgar Çelik Kıbrıs Kempo Şampiyonu Oldu
Ilgar Çelik, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Kıbrıs'ta düzenlenen Kempo savunma sporları yarışmasında şampiyon oldu.

Kars Olay- 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Kempo Federasyonunca düzenlenen  Kempo Şampiyonası, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde  gerçekleştirildi. Türkiye adına şampiyonaya katılan isim Karslı hemşehrimiz Ilgar Çelik oldu. 

 

30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle KKTC'de düzenlenen turnavada Ilgar Çelik, hem en iyi sporcu hem de en centilmen sporcu olarak ödül aldı.

Kazandığı şampiyonluğun iki kat daha anlam kazandığını ifade eden Ilgar Çelik, başarısını memleketi Kars başta olmak üzere; vatanın bütünlüğü için ezelden ebede mücadele veren şehit ve gazilere armağan etti. 

Karslı Milli Boksör Ilgar Çelik, Türkiye kempo federasyonu tarafından  düzenlenen profesyonel boks maçında Türk Polis teşkilatı adına katıldığı bütün maçları nakavtla alarak İstanbul'da Türkiye şampiyonu olmuş,  Antalya'da Dünya Kempo Federasyonunca düzenlenen yaklaşık 40 ülke ve 400 sporcunun katıldığı müsabakalarda  ise Avrupa Şampiyonluğu olmuştu. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.