KARS Haber Girişi : 10 Mayıs 2022 13:25

Kars Valisi Türker Öksüz'ün Engelliler Haftası Mesajı

Kars Valisi Türker Öksüz'ün Engelliler Haftası Mesajı
Kars Valisi Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz Engelliler Haftası nedeniyle açıklamada bulundu.

Kars Olay- Kars Valisi Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz Engelliler Haftası nedeniyle  yayınladığı mesajda;

"Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arası, toplumumuzun azımsanmayacak bir parçasını oluşturan engellilerin sorunlarının gündeme getirilmesi, dünyaya onların penceresinden bakılarak farkındalık yaratılması amacıyla Engelliler Haftası olarak kutlanmaktadır.

 

Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi, medeni toplum anlayışının bir parçasıdır. Engelli olmak asla bir kusur olarak görülmemeli ve engelli bireylerimiz hiçbir zaman yaşama azmini yitirmemelidir. Engelli vatandaşlarımızın önlerindeki sosyal ve fiziki engeller kaldırıldığında, kendilerine güvenilip fırsat verildiğinde, sanattan spora, girişimcilikten üretime kadar her alanda gurur verici başarılara imza atarak devletimizin ve milletimizin onlara olan desteğine fazlasıyla karşılık verdiklerine memnuniyetle şahit olmaktayız.

 

Devletimiz, engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata katılımlarını sağlamak için yoğun çalışmalar yürütmektedir. Bu kapsamda engelli çocukların eğitimleri, tedavileri için resmi ve özel eğitim kurumlarının açılmasına destek olmakta, ağır engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları ortamlarda yakınları tarafından bakılmaları için maddi yardım sağlamakta, sosyal güvencesi olmayan engelli vatandaşlarımıza da aylık bağlamaktadır. Ayrıca engelli vatandaşlarımıza özel sektörde ve kamu kurumlarında iş imkânı veren düzenlemeler yapılmakta ve uygulanmaktadır.

 

Valiliğimizce de engelli vatandaşlarımıza yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Bu bağlamda; ilimizde ailelerinin yanında yaşayan engelli bireylerin sosyal hayata katılımlarının arttırılmasına, yaşam standartlarının iyileştirilmesine, istihdam edilebilirliklerinin arttırılmasına yönelik rehabilite edici ve aile-birey bütüncül yaklaşımıyla önümüzdeki aylarda hizmete sunulacak ‘Gündüzlü Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi’ni hayata geçirdik.

 

Ülkemizin en önemli duyarlılıklarından biri olan engelli vatandaşlarımızla ilgili farkındalığın, 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftasında daha da artması dileğiyle Engelliler Haftası'nı kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımızı, ailelerini sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum." İfadelerine yer verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.