KARS Haber Girişi : 10 Ağustos 2023 12:02

Kars Valiliğine Yozgat Valisi Ziya Polat Atandı

Kars Valiliğine Yozgat Valisi Ziya Polat  Atandı
Acemi Ocağı ve sıçrama tahtası olarak kullanılan Gazi Kars'a ilk kez başka bir ilde Vali olarak görev yapan birinin atanması dikkat çekti.  

Kars Olay- Valiler kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla 57 ile vali ataması gerçekleştirildi.

Kararnamede 5 yıldır Kars Valiliği görevini yürüten Türker Öksüz Burdur Valisi olarak görevlendirilirken, Kars Valiliği görevine ise Yozgat Valisi Ziya Polat atandı.

 

ZİYA POLAT KİMDİR?

20 Temmuz 1973 tarihinde İzmit’te doğdu. Orta öğretimini Sivas Selçuk Anadolu Lisesinde, lisans eğitimini ise İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde tamamladı. İçişleri Bakanlığının açtığı kaymakamlık sınavını kazanarak Erzincan Kaymakam Adayı olarak göreve başladı.

Sırasıyla Afyon-Sincanlı, Karabük-Yenice ve Mardin-Savur ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevinde bulundu. Dokuz ay süreli mesleki ve lisans eğitimini İngiltere’nin Nottingham şehrinde, Nottingham Üniversitesinde tamamladı. 86. Dönem Kaymakamlık Kursunu başarı ile bitirerek Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalında ‘Belediye Hizmetlerinin Özelleştirilmesi’ konulu Yüksek Lisans yaptı.

Sivas-Akıncılar, Elazığ-Arıcak, Erzurum-İspir, Aydın-Karacasu, Kayseri-Yahyalı, Bursa Kestel ve Ankara Mamak ilçelerinde Kaymakamlık görevlerinde bulundu.

Vali Ziya Polat, 10 Haziran 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Yozgat Valisi olarak göreve başlarken, 10.08.2023 tarihinde yayınlanan yeni kararnameyle Kars Valisi olarak atandı.

Vali Polat evli ve 4 çocuk babasıdır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.