KARS Düzenleme Tarihi : 01 Kasım 2020 23:29 Haber Girişi : 01 Kasım 2020 23:35

Kars Vadisi Projesi Yüzde 80 Tamamlandı

Kars Vadisi Projesi Yüzde 80 Tamamlandı
Kars Kalesi eteklerinde yapılan "Kars Bedesteni ve Konakları" projesi inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Kars Olay-Kars'ın tarihi, sosyal, kültürel ve turistik değerlerine değer katarak, Karsın turizm potansiyelini artıracak, Kars Kalesi ve çevresini cazibe merkezi haline getirecek, Karslıların ve turistlerin hizmetine sunulacak olan Kars Vadisi Bedesten projesi inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kars Vadisi bedesteni ve konakları yapım çalışmalarının bu sene tamamlanması planlanırken, sezon sonu tamamen bitirilip hizmete açılması planlanıyor.

 

KARS VADİSİ PROJESİ
Kars Şehir Merkezi’nde Kaleiçi mahallesinde yapılması planlanan Kars Vadisi projesi; özellikle başta coğrafi işaret tescil belgeli ve hem özel tüketicilerinin hem de turistlerin tercih ettiği Kars Kaşarı ve Kars Balı olmak üzere, gravyer, tereyağı, çeçil peyniri, beyaz peynir, tulum peyniri gibi süt ürünleri, kaz, Kağızman elması, pestil ürünleri, Obsidyen taşından ve ahşaptan yapılmış hediyelik eşyalar, kaz tüyünden elde edilen yastık ve yine kaz tüyünden ve hayvansal ürünlerden elde edilmiş hediyelik eşyalar, tescil belgeli Kars Halısı gibi ürünlerin satıldığı bir bedesten yapılması planlanıyor. Kars Vadisi projesi ile Bedesten’in geleneksel Osmanlı mimarisi ile inşa edilip yukarıda bahsi geçen ürünlerin satıldığı bir alan oluşturulacak. Bu projeyle Bu sayede hem bu ürünlerin gelen turistler başta olmak üzere daha etkin pazarlanması sağlanacak hem de turistlerin Kars'ta daha fazla vakit ve para harcaması hedehleniyor.

 

Projenin Amacı
Kars’ta yerel gıda, hediyelik eşya ve turistik ürünlerin pazarlama gücünü daha etkin hale getirmek, Turizm varlıklarının sayısını artırmak.

 

Projenin Hedefleri:
1.Kars Şehir Merkezi’nde tarihi-turistik varlıkların yoğun olduğu Kaleiçi bölgesinde yerel gıda, hediyelik eşya ve turistik ürünlerin satılacağı Geleneksel Türk Mimarisi’ne uygun Bedesten inşaası.

2.Yerel ürünlerin etkin pazarlanmasının sağlanması, hediyelik eşya çeşitliliğinin sağlanması ve ürün satışlarında artış olması.

3.Yerel ürün, hediyelik eşya ve turistik ürünlerin belli bir noktada yoğunlaşarak kümelenme sağlaması.

4.Kars iline gelen turistlerin Kars ilinde daha fazla zaman harcamasını sağlamak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.