KARS Düzenleme Tarihi : 05 Ağustos 2023 14:00 Haber Girişi : 06 Ağustos 2023 11:12

Kars Ülkü Ocakları Projelerini Anlattı

Kars Ülkü Ocakları Projelerini Anlattı
Kars Ülkü Ocakları Başkanı Cem Kesin, şehirde görev yapan gazetecilerle kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Kars Olay-  Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Kars İl Başkanı Cem Keskin; Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Cihan Nayir, Ocak 2. Başkanı Orhan Şarkir Ocak, İl Başkan Yardımcısı Cenk Ege Yıldırım, Eğitim Birimi Başkanı Bülent Ateş, Ocak İdari Amiri Eyüp Dursun, Asena Kolları Başkanı Nisa Çebi ve Hazal Şarkir Akedemik ile Koordinatör Birim Başkanı KAÜ Öğretim Üyesi Yaşar Kop’un da katıldığı toplantıda gazetecilere açıklamada bulundu.

Cem Keskin, Ülkü Ocakları Genel Başkanlığının onayı ile yaklaşık 3 yıldır Ocak Başkanlığı görevini yürüten Alparslan Özağdaş’dan bu görevi devraldığını söyledi.

 

Kars Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak Kars’ta da gençlere yönelik ilim ve bilim yolunda çalışmalar yaptıklarına da dikkat çeken Keskin, “Bizler siyasetten biraz uzağız. Bizim siyasetle fazla bir işimiz yok. Çünkü Ülkü Ocakları kuruluşu gereği bir gençlik hareketidir. Bizler de Kars’ta donanımlı gençler yetiştirmek üzere Genel Merkezimiz tarafından buraya gönderildik.” Dedi.

Daha önce Kağızman ilçe Ülkü Ocakları Başkanı olduğunu da hatırlatan Başkan Cem Keskin, Ülkü Ocakları Genel Başkanlığının Kars’ta da hayata geçirdiği Sürdürülebilir Tarım Projesi olan ‘Permakültür’ ve Kısa adı ‘ÜOUZEM’ olan Uzaktan Eğitim ve Çevrim İçi Dersler projeleri hakkında bilgi verdi.

 

Başkan projeler ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “İl merkezi ve ilçelerimizde çocuklarımız için Sürdürülebilir Tarım Projesi olan ‘Permakültür’ projesi kapsamında çilek dikimi ve çeri domates dikimi özendireceğiz. Bu proje gençleri çocukluk yaşından itibaren tarıma alıştırmak amaçlı bir projedir. Gençlerimiz bu proje ile ilgili olarak il ve ilçe ocaklarından bilgi ve destek alabileceklerdir.” Bilgisini verdi.

Başkan Keksin, Ayrıca Ülkü Ocakları Uzaktan Eğitim Merkezi tarafından başlatılan ustaöğretim ve lise çağında olan gençlere uzaktan eğitim ve çevrim içi dersler olan ‘ÜOUZEM hakkında şu bilgileri gazetecilerle paylaşarak şu bilgileri verdi:

 

“Dünyayı anlayacak geniş bir vizyon, Türklüğün yaşadı her yere ulaşacak berrak bir bakış, Türk - İslam coğrafyasının ruhuna işlemiş irfan dolu bir anlayışın ifadesi olan, Türk milletinin yüz ak. Ülkü Ocakları, eğitim alanında yeni bir vizyon projesiyle Türk gençliğine ulaşıyor.

Geleceğin etkin eğitim politikası için öğrencilere etkili öğrenmeyi gerçekleştirecek temel becerileri kazandırma hedefi için Ülkü Ocaklar Uzaktan Eğitim Merkezi'ni öğrencilerimizin hizmetine sunuyoruz.

Dijital çağın sunduğu yeni fırsatlardan daha büyük kitlelerin yararlanabilmesi için bazı koşullarının yerine getirilmesinin gerekliliğini görüyor ve Ülkü Ocakları alarak milyonlarca öğrencimizi Ülkü Ocakları Uzaktan Eğitim Merkezi ile buluşturuyoruz.

 

Ülkü Ocakları olarak, okul dışında ders desteği alamayan gençlerimize Ülkü Ocakları Uzaktan EQ itim Merkezi sayesinde çağın gereklerine uygun alternatif bir öğrenme ve öğretme ortamını onların evine götürüyoruz.

Yapay zekâ destekli çevrimiçi öğrenme platformu oluşan ÜOUZEM, ÖSYM sınav sistemi ve MEB Öğeretim programlarıyla uyumlu; okul dersleri, lise ve üniversiteye hazırlık sınavlarında başarıya odaklanan bireysel kullanıcılar için oluşturulmuş içerikler barındırmaktadır.

Öğrenci neredeyse ders orada" parolasıyla hazırlanan dijital çalışma odası, çevrim içi derslere ek olarak; profesyonel video eğitimleri, deneme sınavları, konu tekrar testleri, detaylı soru çözümleri, paragraf çalışmaları ve daha niceleri ÜOUZEM'in içeriklerinden bazılarıdır.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.