KARS Haber Girişi : 29 Mayıs 2020 14:05

Kars Tarım Müdürlüğü'nden Denetim Rekoru

Kars Tarım Müdürlüğü'nden Denetim Rekoru
Kars'ta 30 günde 300 işletme ve satış noktası kontrol edildi. 2020 yılında 965 denetim yapıldı.

Kars Olay-Kars Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Elhamdülillah Ramazan ayı boyunca müdürlüğümüzce yapılan çalışmalar özellikle Bayramda da artarak devam etti. Ramazan ayı boyunca malumunuz vatandaşlarımızın belli bir dönemde tüketimi ve harcaması artıyor, bizler hem üretimde devamlılığı sağlamak hem de tüketicileri kollamak için ramazan ayı sebebiyle hem de Ramazan Bayramı süresince müdürlük olarak sayın valimizin talimatı ile çeşitli önlemler aldık dedi.

 

Düzgün; "Birincisi gıdaya erişimde ve ulaşımda vatandaşımıza hiçbir engel tanımaksızın bir serbestlik getirdik. Yani gerek yetiştiricilerimizin, üreticilerimizin gıdayı yetiştirmede üretmede gerekse pazara sunma da yine tüketicilerin de pazardan bu gıdanın alınmasında her tür kolaylığı gerekli hijyeni ve bu salgın sebebiyle alınması gereken önlemleri almak kaydıyla hiçbir problem yaşamayacak şekilde tedbirler aldık. Allah'a şükür ilimizde sokağa çıkma yasağının olduğu bayram günleri süresince dahi tarımsal üretim hiçbir sekteye uğramadı. yetiştiricilerimiz, çiftçilerimiz ÇKS, TURKVET ve arıcılık kaydı bulunan vatandaşlarımız istedikleri an bizlere ulaştılar yaş problemi olup hastalık problemi olup sahaya inemeyen kişilerin adına kendi yerlerine ahıra bakabilecek araziye gidebilecek kişileri belirleyerek sayın valimizin talimatıyla onlara da özel izin çıkartarak böylelikle  hiçbir tarımsal faaliyette sekteye uğratılmaması için gayret gösterdik. Allah'a şükür hiçbir vatandaşımız da bu manada mağdur olmadı tek tük vaka telefonları geldi. Onları da olay yerinde gerek jandarma komutanımız gerek emniyet müdürümüz ile birebir irtibatta kalarak çözülerek; bu manada tarımsal faaliyette ilgili hiçbir sıkıntı ilimizde yaşanmadı. Başta sayın valimiz olmak üzere asayişten sorumlu kurum müdürlerimiz ve personellerine de bu manada teşekkürlerimi huzurunuzda arz ediyorum. Tabii bu kolaylığın yanında biz bazı tedbirler de aldık hem satış yapan işyerini hem de üretim yerlerini geçmişte devam eden denetlemeleri artırarak hatta bazı denetlemelerde, Ticaret İl Müdürlüğü ile birlikte daha da sıklıkla ve yoğunlaştırılarak, Hem satan vatandaşımızın malını değerinde satması için, hem de tüketen vatandaşlarımızın fahiş fiyat olmaksızın düzenli gıdayı sağlıklı bir şekilde tüketime sunulması için tedbir aldık. Bu kapsamda bu sene yaklaşık 965 adet bugün itibariyle denetim yaptık. Bu denetimin 300 adedini Ramazan ayı ve Bayram süreci boyunca yaptık, hem Eğitim amaçlı denetimlerimiz oldu, hem de kontrollerimiz sırasında sıkıntılı olan işletmelere cezai müeyyide uyguladık. Problemi olan, mevzuata uygun olmayan işletmelerimize süre vererek düzene girmesini sağladık, ama gerçekten halk sağlığını etkileyici problemi olan işletmelerimizde cezai müeyyide uyguladık. Bayram süresi boyunca bu manada personellerimiz de yoğun denetimlerde bulundular elhamdülillah çok ciddi bir problem yaşamaksızın bayramın sonuçlandırdı. Tabii denetimlerimiz yine devam edecek yıl boyunca devam eden denetimlerimiz bayramdan sonra da devam edecek ben bu hususta bilhassa süt üreten işletmelerimiz başta kaşar ve yağ üreten işletmelerimiz başta olmak üzere, bal satan işletmelerimizin üzerine yoğunlaşacağız" ifadesini kullandı.

 

Dr. Hüseyin Düzgün; "İlimizde gerçekten organik ayarında üretilen kaliteli ürünlerin sunumların da satış yerlerinin de aynı kalite ve hijyenik sağlıklı ortamda olacak şekilde tüketiciye sunulması için gereken önlemleri tedbirleri almaya devam edeceğiz. Bayramda Ramazan süresince almış olduğumuz tedbir ve denetimlerimize aynı hız ve gayretle yine devam edeceğiz inşallah. Bu manada satış yerlerimizi ve üreten vatandaşlarımızı işletme sahiplerimizi buradan uyarmış ve hatırlatmış olalım. Daha dikkatli daha temiz ve daha sağlıklı üretimi için İnşallah hep birlikte gayret gösterelim, biz de bunun takipçisi olacağız." açıklamalarında bulundu.

 

Kaynak: Kars Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Contravolta 04 Haziran 2020 19:00

    Keşke hayvan pazarina da maliyeyle 2 memur koyup degnekcilere teslim etmiyeydiniz