EĞİTİM Haber Girişi : 15 Ocak 2020 23:12

Kars’ta Türk Kızılay’ı Üniversite Butik Evi Açıldı

Kars’ta Türk Kızılay’ı Üniversite Butik Evi Açıldı
Türk Kızılay’ı Kars Şubes ihtiyaç sahibi örenciler için Türk Kızılayı Üniversite Butik Evi açıldı.

Kars Olay-Kars Kafkas Üniversitesi ile Türk Kızılay’ı Kars Şubesi arasında imzalanan Kızılay Butik İşbirliği Protokolü kapsamında Kampüs alanındaki Prof. Dr. Aba Müslüm Güven Stadyumu girişinde ihtiyaç sahibi örenciler için Türk Kızılayı Üniversite Butik Evi açıldı.

 

Butik Evi’nin açılış törenine KAÜ Rektör vekili Prof. Dr. Kadir Arslan, Türk Kızılay’ı Yönetim Kurulu üyesi Ercan Tan, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, Kızılay Kars Şubesi Başkanı Sıddık Demir, kamu kurum amirleri, akademisyenler, Kızılay gönüllüleri ve öğrenciler katıldı.

 

Açılış töreninde Rektör vekili Kadir Arslan ve Kızılay Şube Başkanı Sıddık Demir birer konuşma yaptı.

 

36. ŞUBE KARS’TA AÇILDI
Demir, Türk Kızılay’ının 36’ncı Butik Evi şubesinin açılışının Kars’ın plakası 36’ya denk geldiğini öğrendiklerinde mutlu olduklarını söyledi. Açılıştan sonra tabelaya 36 rakamını da ekleyeceklerini ve isminin “Türk Kızılay’ı Üniversite Butik Evi 36” olacağını belirten Demir, “tüm katılımcılara, destekçilerine, hayırseverlere ve gönüllülere teşekkür etti.

 

Üniversite tarafından belirlenecek olan isimlere Kızılay olarak ulaşılacağını belirten Demir, öğrencilerin tek kuruş ödemeden buraya gelip ihtiyaçları olan giyecekleri alabileceklerini ifade etti. Hafta da iki gün açık kalacak olan Türk Kızılay Butik Evi’nde desteklerin bir öğrenciye yaz ve kış ayrı ayrı yılda iki kez yapılacağını vurguladı. Amaçlarının üniversiteye gelen öğrencilere katkı sağlamak olduğunu sözlerine ekledi.

 

Sıddık Demir ayrıca, Karslı vatandaşlar için de şehir merkezinde benzer bir uygulamayı hayata geçirmeyi planladıklarını bunun yanında da aş evi açacaklarını müjdeledi.

 

Açılışın ardından üniversitenin belirlemiş olduğu ihtiyaç sahibi öğrencilere kıyafetleri teslim edildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.