ASAYİŞ Düzenleme Tarihi : 16 Ekim 2020 00:05 Haber Girişi : 16 Ekim 2020 00:10

Kars'ta Suç Örgütüne Operasyon

Kars'ta Suç Örgütüne Operasyon
Kars İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda vatandaşların kimlik ve banka kart bilgilerini alarak dolandıran 30 kişiden oluşan suç şebekesi çökertildi.

Kars Olay-Kars İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada; "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma ve Nitelikli Dolandırıcılık suçuyla alakalı kendilerini banka personeli olarak tanıtıp vatandaşları arayarak kimlik bilgileri ve banka kart bilgilerini almak suretiyle dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 30 şüpheli şahıs hakkında, Kars Emniyet Müdürlüğümüz ile İstanbul Emniyet Müdürlüğünce ortak yapılan  teknik, fiziki takip çalışmalarında ve  örgütün yönetici ve üyelerinin finansal hareketlerinde yapılan incelemede; örgütün yönetici ve üyelerinin dolandırıcılık eylemlerinden yüksek miktarda haksız kazanç elde ettikleri ve birçok vatandaşımızı mağdur ettikleri tespit edilmiştir.

 

Söz konusu Suç Örgütünün yönetici kadrosu ve üyelerine yönelik "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma" ve "Nitelikli Dolandırıcılık" suçlarından KARS merkezli İSTANBUL, ADANA, ŞANLIURFA ve  AFYON olmak üzere (4) ilde 15.10.2020 tarihinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmiş olup, şüpheli şahıslardan 23 ü yakalanmıştır. Yapılan aramalarda  vatandaşın bilgisi dışında kimlik bilgileri kullanılarak açılan  yüzlerce telefon hattı ve kredi kartı bilgileri ele geçirilmiştir."denildi.

 

Yapılan açıklamanın devamında ise;"Vatandaşlarımızın, kendilerini arayarak  banka görevlileri olarak tanıtan şahıslarla kredi kartı bilgilerini ve telefonlarına gelen SMS de yazılı bankalara ait havale EFT veya alışveriş yapılmasına olanak sağlayan şifreleri kesinlikle paylaşmaması gerekmektedir. Hiçbir banka veya devlet görevlisi sizden banka tarafından gelen SMS kodunu söylemenizi istemez."ifadeleriyle uyardı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.