İLÇELER Haber Girişi : 01 Ekim 2022 12:39

Kars'ta Sahte Gelin Operasyonu, 5 Gözaltı

Kars'ta Sahte Gelin Operasyonu, 5 Gözaltı
Gaziantep’ten Kars'ın Kağızman ilçesi Çayarası köyüne gelen sahte gelin, takılarla kaçarken yaka paça yakalandı.

Kars Olay- Edinilen bilgiye göre Kars’ın Kağızman ilçesi Çayarası köyünde ikamet eden M.Ç. isimli şahıs evlenmek için bazı kişilerle görüşüp tavsiye üzerine  Gaziantep'ten bir gelin getirdi.

 

Gaziantepteki ailelerle Görüşüp anlaşan çift 45 bin Tl başlık parası ödeyerek evlenmeye karar verdi. Damat M.Ç. düğün öncesi  sahte gelin, S.A.Ö isimli kadına yüz görümlüğü olarak 8 adet bilezik, 1 çift küpe ve 3 adet de yüzük taktıktan sonra  düğün hazırlığına başladı.

 

Damat tarafı düğün hazırlığı içerisindeyken damat M.Ç,  sahte gelinin teyzesi olduğu ileri sürülen  S.B adlı bayanı  konuşmalarından ve durumdan şüphelenmesi sonucu S:B'yi  takibe başladı.

 

Pazartesi gece saat 01.30 sıraları sahte gelin ve sahte gelinin teyzesi  Kağızman'a bağlı Çayarası köyündeki  damatın aile evinden, gizlice çıkınca aile tarafından  takibe alındı.

 

 Kiralık olduğu ve plakası belirlenemeyen bir yabacı arabaya binmeye çalışırken gelinle teyzesini yakalayan köylüler araçtakilere de müdalahe edince araçtakiler kaçmaya çalıştı.

 

Kaçan aracı köyün çıkışında bekleyen köylüler araçta biri kadın olmak üzere üç kişiyi yakalayarak Kağızman ilçe jandarma ekiplerine teslim etti.

 

Kağızman İlçe Jandarma ve Komutanlığı'na bağlı ekipler,Araçta iki erkek bir bayan olmak üzere üç kişi; C.Ö, CÖ ve  S.A'yı yakalayarak göz altına alırken sahte gelin S.A.Ö ve sahte gelinin  teyzesi  S.B de  jandarmalar tarafından gözaltına alınarak İlçe Jandarma karakoluna getirildi. ilçe jandarma komutanlığı tarafından ifadeleri alınan zanlılar serbest bırakıldı.

 

Olayla ilgili tahkikat sürüyorken mağdur olan damat tarafı sahte gelin çetesinden iyi niyetli  başka ailelerin zarar görmemesi için yaşanan talihsiz olayı  haber merkezlerine iletti. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Gerek Yok 01 Ekim 2022 13:45

    Bu belirttiğiniz durumu kendisine meslek haline getiren bazı şaklaban bozuntusu köy imamları dahi var köydeki bekar gençleri kandırıp başka şehirdeki güya akrabası olan kişiyle tanıştırıp önceden resmî nikah kıydırıp sonrasında karşı tarafın haberi olmadan onlarca TL tazminat davası açıp takıları ev eşyalarını toplayıp kaçıyorlar. Müftülüğe şikayette bulunulmasına rağmen kılını dahi kıpırdatmıyor müftülük