KÜLTÜR-SANAT Düzenleme Tarihi : 22 Eylül 2020 09:00 Haber Girişi : 21 Eylül 2020 22:00

Kars'ta Peynir Müzesi Çalışmaları Devam Ediyor

Kars'ta Peynir Müzesi Çalışmaları Devam Ediyor
Kars Valisi Türker Öksüz’ün talimatıyla çalışmaları başlatılan Peynir Müzesi çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Kars Olay-Kars’ta turizm sektörünün geliştirilmesi ve peynircilik sektörünün sosyal-eğitim altyapısının geliştirilmesinin hedeflendiği ve Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından desteklenen proje olan Kars Peynir Müzesi'ne ait restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

 

Kars Valisi Türker Öksüz'ün talimatıyla çalışmaları başlatılan ve coğrafi işaretli ürün olan başta kaşar peynirinin yöresel değerlerinin tanıtımı, kentte turizm sektörünün geliştirilmesi ve peynircilik sektörünün sosyal-eğitim altyapısının geliştirilmesi hedeflenen Peynir Müzesi çalışmalarının bu sene bitirilip hizmete açılması bekleniyor. 

 

19.06.2020 tarihinde başlanan ve 14.12.2020 tarihinde de bitirilmesi planlanan Kars Süvari Tabya/Buzhane olarak bilinen alanda yapılan Peynir Müzesi’ne ait Restorasyonu ile firma yetkililerinden yapılan açıklamada: “Burada şuan toplam alt ve üst alan dâhil olmak üzere 9000 m2 ye yakın bir alanda çalışma yapılmaktadır. Süvari Tabya (Dere Tabya) içerisinde  920 m2 peynir müzesi alanı ve hemen önündeki alanda  230 m2 müze mağazası ve 4000m2 çevre düzenlemesi yapacağız. 
Tabya üzerindeki  yaklaşık 5000m2 alanda ise  gerekli yalıtım, yapısal ve bitkisel  peyzaj çalışmalarının yanısıra Meçhul Asker Abidesinin  restorasyon  çalışmaları yapılacaktır. Diğer çalışmalar ise belli bir zaman istiyor, bu süreçte zaten süre bitim tarihine kadar yapılabilecek olan her şey tam çalışma performansıyla bitim süresine kadar devam ederek hedeflenen tarifte bitmesi amaçlanmaktadır . Ülkemizde dahil olmak üzere bütün ülkelerde devam eden Covid 19 dan dolayı pandemi sürecinden gerekli önlemleri alarak etkilenmeden bitirmeyi hedefliyoruz ancak Kars’ta ki iklim koşullarına bağlı olarak da bitim süresinde netlik vermekten ziyade süre bitim tarihine bitirmenin amaçlandığı ,  sürecin belirttiğim nedenlerden dolayı şekilleneceğini de tekrar belirtmek isterim.” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.