KARS Haber Girişi : 26 Eylül 2023 11:37

Kars'ta Okul Önünde Silahlı Kavga 2 Yaralı

Kars'ta Okul Önünde Silahlı Kavga 2 Yaralı
Kars'ta bir özel kolejde eğitim gören iki öğrencinin anlaşmazlığı yüzlerce öğrencinin gözü önünde velilerin silahlı kavgasına dönüştü.

Kars Olay- Kars’ta sabah 08.30 saatlerinde özel bir kolejde eğitim başladığı sıralarda  silah sesleri duyuldu.

Edinilen bilgilere göre kolejde eğitim gören 5. Sınıf 2 kız öğrencinin kavgası ailelere intikal etti. Okulda karşı karşıya gelen veliler arasında sözlü tartışma çıktı. Çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga esnasında taraflardan biri diğer taraf olan öğrenci velileri anne ve babayı yanında getirdiği ateşli silah ile yaraladı.

Okul yönetimi yüzlerce öğrencinin gözünün önünde yaşanan olayı güvenlik güçlerine bildirdi. Polis ekipleri okul çevresinde güvenlik önlemini artırarak, saldırı sonrası olay yerinden kaçan saldırganın peşine düştü. 

Hastaneye kaldırılan yaralıların  hayati tehlikelerinin olmadığı öğrenilirken olayla ilgili tahkikatın sürdüğü bildirildi

 

Kars Valiliği’nce yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“İlimizde faaliyet göstermekte olan özel bir okulda 26 Eylül 2023 Salı günü (bugün) Saat 08.30 sıralarında meydana gelen olayla ilgili olarak açıklama yapma gereği duyulmuştur. Bahse konu okulda öğrenim görmekte olan iki öğrenci arasındaki tartışmayı ailelerine bildirmeleri üzerine okul yönetimi, konuyu görüşmek üzere öğrenci velilerini okula davet etmiştir.

Konu, okul yönetimi ile öğrenci velileri arasında görüşülmekte iken veliler arasında çıkan tartışma üzerine öğrenci velisi (Y.A) isimli şahıs karşı taraf olan öğrenci velileri anne ve babayı ateşli silah ile yaralamıştır. Yaralıların hayati tehlikeleri bulunmamakta olup tedavileri devam etmektedir. Olay ile ilgili tahkikat devam etmektedir.”

Şiddetin her türlüsüne karşıyız ve şiddetle mücadelemiz hep birlikte kararlılıkla devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.