KARS Haber Girişi : 13 Mart 2023 13:52

Kars'ta Midesinde 65 Adet Uyuşturucu Kapsul Taşıyan Şahıs Yakalandı

Kars'ta Midesinde 65 Adet Uyuşturucu Kapsul Taşıyan Şahıs Yakalandı
Kars'ta Jandarma tarafından yapılan uygulamada, yabancı uyruklu (1) şahsın üst aramasına müteakip hastanede yapılan kontrolünde mide ve bağırsaklarında (65) adet kapsül şeklinde toplam (412) gram metamfetamin maddesi ele geçirildi.

Kars Olay-  Kars Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada; "Kars İl Jandarma Komutanlığınca, uyuşturucu ile mücadele kapsamında elde edilen istihbari bilgiler doğrultusunda Kars ili Selim ilçesi mülki sınırları içerisinde icra edilen yol kontrolü faaliyetinde şüpheli ticari taksi durdurulmuştur.

 

Araç içerisinde bulunan yabancı uyruklu (1) şahsın üst aramasına müteakip hastanede yapılan kontrolünde mide ve bağırsaklarında (65) adet kapsül şeklinde toplam (412) gram metamfetamin maddesi ele geçirilmiştir.

 

Yapılan soruşturma neticesinde şüpheliye yardım ve yataklık eden (3) şüpheli şahsın üst, ev ve eklentilerinde yapılan aramada (15) gram metamfetamin maddesi, (5) gr esrar maddesi, (1) adet ruhsatsız tabanca, (1) adet şarjör ve (15) adet mühimmat ele geçirilmiştir.

 

Şüpheli şahıslar uyuşturucu madde imal ve ticaretini organize suç örgütü kurarak gerçekleştirmiş olup (2) şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş, (1) şahıs adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır.

 

Olaya karışan yabancı uyruklu (1) şahsın ise açık kimlik bilgilerinin tespit edilmesine müteakip INTERPOL'de aranması sağlanacaktır.

Jandarma halkımızın huzur ve güveni, asayişin temini için mevzuatın kendisine verdiği yetkiler çerçevesinde 7/24 esasına göre çalışmaya kararlılıkla devam edecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." İfadelerine yer verildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.