KARS Haber Girişi : 07 Mayıs 2022 13:52

Kars'ta Kayıtlı Suriyeli Nüfusu Ne Kadar

Kars'ta Kayıtlı Suriyeli Nüfusu Ne Kadar
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, il il Suriyeli nüfusunu açıkladı. Açıklanan verilere göre Kars'ta kaç Suriyeli yaşıyor?

Kars Olay- Suriye'de yaşanan savaş nedeniyle Türkiye'ye gelen Suriyeli vatandaşların dönüşü için gerekli hazırlıklar tamamlanırken, ülkemizde ise hangi ilde kaç Suriyeli vatandaşın yaşadığı gündeme getirildi.

 

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde ilk olarak yıllara göre ülkemize giriş yapan Suriyelilerin net sayısı yer aldı.

Buna göre 2012 yılında ülkemizde 14.234 Suriyeli varken bu rakam 28 Nisan 2022 yılı itibarıyla 3.762.686 oldu. Ayrıca en ciddi artışın 2013 yılından sonra yaşandığı görüldü.

 

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, Suriyeli vatandaşların en yoğun bulunduğu ilk 10 ili açıkladıktan sonra diğer illere göre olan dağılımını gösteren daha kapsamlı bir listeyi yayınladı.  Suriyelilerin en yoğun bulunduğu il resmi rakamlara göre İstanbul oldu.  İstanbul'da 542.602'ye yakın Suriyeli var.

 

KARS'TA KAÇ SURİYELİ VAR?

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığının açıkladığı resmi verilere göre Kars'ın nüfusu, 281.077;  Kars'ta yaşayan Suriyeli sayısı ise 190.  Kars'ta yaşayan Suriyelilierin sKars nufüsü içindeki yüzdesi 0,07% olarak açıklandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.