ASAYİŞ Haber Girişi : 25 Mart 2020 10:44

Kars’ta Kaçak Kazı Operasyonu

Kars’ta Kaçak Kazı Operasyonu
Kars'ın Kağızman İlçesi Günindi Köyü Buzhane mevkiinde 23 Mart 2020 tarihinde izinsiz kazı yapan 6 şüpheli şahıs suç aletleri ile birlikte ele geçirildi.

Kars Olay-Kars Valiliği kontrolünde, İl Jandarma Komutanlığı tarafından alınan bir duyum üzerine yapılan titiz planlama ve takip sonucunda Kağızman İlçesi Günindi Köyü Buzhane mevkiinde 23 Mart 2020 tarihinde izinsiz kazı yapan 6 şüpheli şahıs suç aletleri ile birlikte ele geçirildi.

 

İzinsiz kazı yapılan alanda 1x1 metre, 1x 0,5 metre çapında 2 adet çukur bulunmuş ve kaçak kazıda; define aramada kullanılan 10 adet bakır çubuk, 2 adet kürek, 2 adet kazma, 2 adet balyoz, 2 adet murç ve 1 adet av tüfeği ele geçirilmiştir. 6 şüpheli şahıs ile ilgili adli işlem yapıldı.

 

Açıklamada, “Güvenlik güçlerimiz, ilimiz genelinde kültürel ve tarihi mirasın korunmasına yönelik, tarihi eser kaçakçılığı ile mücadeleye aralıksız devam edecektir.” denildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.