KARS Düzenleme Tarihi : 08 Ekim 2020 00:12 Haber Girişi : 08 Ekim 2020 00:21

Kars'ta İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Kars'ta İl Koordinasyon Kurulu Toplandı
İl Koordinasyon Kurulu Ekim ayı toplantısı Kars Valisi Türker Öksüz’ün başkanlığında Gazi Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Kars Olay-Toplantının açılış konuşması yapan Kars Valisi Türker Öksüz, tüm kurumların özverili bir şekilde çalışmalarına devam etmesi gerektiğine dikkat çekerek, herkesin Kars’a ve Kars halkına hizmet etmek zorunda olduğunu söyledi.

 

Kars'ta devam eden projeler hakkında bilgi Vali Öksüz, ilde toplam 304 proje bulunduğunu, toplam proje tutarının 3 milyar 535 milyon 820 bin 997 Türk Lirası, toplam yıl ödeneğinin ise 600 milyon 615 bin 149 Türk Lirası olduğunu belirtti.

 

Projelerin sektörel bazda dağılımını da açıklayan Kars Valisi Türker Öksüz, ulaştırma-haberleşmede 84, tarımda 66, eğitimde 59, turizmde 6, diğer kamu hizmetleri-sosyal hizmetlerde 18, enerjide 4, sağlıkta 9, imalatta 54, konutta 1 ve diğer kamu hizmetleri – iktisadi alanda 3 projenin bulunduğunu söyledi.

 

Kars’ın ülkemizin Kafkaslara açılan çok önemli bir kültür ve tarihe sahip serhat şehir olduğunu da hatırlatan Vali Türker Öksüz; “Biz bu bölgede mutlaka şehrimizi daha bayındır hale getirmek ve halkımızın daha refah içerisinde olduğu, kamı yatırımlarının daha üst standartlarda olduğu bir il haline getirmeliyiz. Bu coğrafya, bu hizmetleri bize mecburi kılıyor. Onun için hepimiz, her zamankinden daha gayretli ve azimli bir şekilde çalışmak zorundayız. Tüm kurumlar yatırımlarını dikkatli bir şekilde takip etmek durumundadır. Kars sıradan bir şehir değildir. Pandemi süreci tüm kurumlarımızın yatırımlarını olumsuz etkiledi. Ülkemiz bu salgınla mücadele ediyor ama ülkemizin bürokratik yapılanması, kökleşmiş devlet geleneği, kurumlarımızın disiplini pandemi olsa bile kamu yatırımları ve hizmetlerinin aksamadan yerine getirilmesi yönünde de bizlere umut veriyor. Esasen biz ülke olarak belirttiğim avantajlardan dolayı kamu hizmetlerini kesintisiz biçime yerine getirmek zorundayız. İlimize katkı veren, yatırımlarıyla katma değerler yaratan tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Tüm kurum temsilcilerimizin bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum. Biraz önce ifade ettiğim gibi Kars tarih ve kültürel açıdan önemli bir şehir. 90 bin vatan evladının şehit olduğu topraklardır. Bizlerin bu şehre hizmet etme mecburiyetimiz var. 90 bin şehidimizin ruhlarını şad etmemiz gerekiyor. Bu şehirde yaşayan halkımızın hayatını kolaylaştırmak, refah düzeyini yükseltmek için, onlara hizmet götürmek için çalışmalarımıza daha heyecanlı bir şekilde gayretle devam etmeliyiz. Hepinizin de bu bilinçte olduğunu biliyorum. Herkese çalışmalarında bu doğrultuda başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

 

Konuşmasında Koronavirüs (Kovid-19) salgını kapsamında alınan tedbirlere de değinen Vali Türker Öksüz, salgının bir an önce bertaraf edilebilmesi ve normal hayata dönülebilmesi için İl Hıfzıssıhha Kurulu ve İl Pandemi Kurulu tarafından vatandaşlarımızın sağlığını koruma adına alınan tedbirlere tüm vatandaşların titizlikle uyması gerektiğini vurgulayarak: “ Bu hastalığın henüz bir ilacı veya aşısı yok. Biz tedbirlerimizi aldığımız ve aldığımız tedbire uyduğumuz sürece güçlüyüz. Lütfen tüm kurallara uyalım.” şeklinde konuştu.

 

Kars Valisi Türker Öksüz’ün değerlendirmelerinin ardından yatırımcı kuruluşların temsilcileri tarafından yatırımlarla ilgili olarak koordinasyon kuruluna bilgi verildi.

 

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına; Kars Valisi Türker Öksüz, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hüsnü Kapu, Kaymakamlar, ilçe Belediye Başkanları ve yatırımcı kuruluşların yöneticileri katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.