EKONOMİ Düzenleme Tarihi : 23 Ekim 2020 00:11 Haber Girişi : 23 Ekim 2020 00:14

Kars'ta İl İstihdam Kurulu Toplantısı

Kars'ta İl İstihdam Kurulu Toplantısı
İl İstihdam Kurulu Toplantısı Kars Valisi Türker Öksüz’ün başkanlığında Yapıldı

Kars Olay-Toplantının açılışında değerlendirmelerde buluna Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da yeterli istihdamı oluşturmak için işgücü piyasasının daha nitelikli hale getirmesi gerektiğine dikkat çekti.

 

İstihdam konusunun ülkemizin olduğu gib Kars'ın da önemli sorunlarından biri olduğunu belirterek, bu nedenle ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da yeterli istihdam oluşturmak için işgücünü piyasasının daha nitelikli hale getirmesi gerektiğini, ülkemizin ihtiyaç duyduğu donanımlı ve eğitimli işgücünü ortaya çıkarmak için her kesimin ve tüm kurumların dayanışma içerisinde çalışması gerektiğine de dikkat çekti.

 

Vali/Belediye Başkan Vekili  Türker Öksüz; işsizliğin bir kısmının istek ve irade dışında olan bir işsizlik olduğunu, bir kısmı da yeterli derecede yetişmiş donanımlı iş gücü bulamamaktan kaynaklandığını vurgulayarak; “Dolayısıyla bizim amacımız elbette şehrimizdeki sanayi kuruluşlarının, tarım sektörünün ve hayvancılık sektörünün ihtiyaç duyduğu işgücünü yetiştirmek için çeşitli kurslar düzenlemektir. Ama bizim bu kurslarımızı daha da yoğunlaştırmamız gerekiyor. Kars’ta turizme yönelik nitelikli işgücünün mutlaka ortaya çıkarılması gerekiyor. İlimizde bir turizm gerçeği var. Turizme yönelik olarakta bizim nitelikli işgücünü mutlaka ortaya çıkarmamız gerekiyor. Çünkü turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmeler, tesisler ve oteller zaman zaman nitelikli personel bulamadıkları yönünde çeşitli taleplerini dile getiriyorlar. Bizler de tabiî ki bu ihtiyaca cevap vermek durumundayız. Onun için turizm sektörü de hedef sektörlerimizden biri olmalıdır. Bu nitelikli işgücünü bir yandan oluşturmaya çalışırken, bir yandan da istihdam yaratmak için çeşitli gayretlerimiz oluyor. İlgili bakanlıklarımızın aldığı kararlar çerçevesinde bilindiği gibi uzunca bir süredir “Toplum Yararına Çalışma Programı” uygulanıyor. Şu anda ilimizde Milli Eğitime yönelik toplum yararına çalışma programını başlatmış bulunuyoruz. Temizlik ve güvenlik görevlisi olmak üzere 940 kişiyi istihdam ediyoruz. COVİD-19 ile mücadele dünyanın ve ülkemizin gündeminde. Bir yandan da salgın, istihdam yönünde ciddi sıkıntılara yol açtı. Tüm dünyada salgına yönelik ciddi bir mücadele veriliyor. Zararları en alt düzeyde yaşamak için bu mücadeleyi en iyi şekilde verebilmek için çalışıyoruz. Bu süreçte insanlarımızın istihdam sorununu ortadan kaldırmak için devletimiz çeşitli araçlarla destekleme önlemleri aldı. Devletimizi işsizlik ödeneği, kısa çalışma ödeneği ile birlikte nakdi ücret desteği gibi destekler verdi.” şeklinde konuştu.

 

Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün değerlendirmelerinin ardından gündemdeki konular görüşülerek karar bağlandı.

 

Toplantı gündeminde yer alan; 22 Temmuz 2020 tarihli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunca alınan kararların gerçekleştirilme durumları hakkında, kurula bilgi verilmesinin ardından, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu organı Denetim Kurulu’nca Temmuz ve Ağustos aylarında denetlenen kurs, işbaşı eğitim programı ve toplum yararına programlarına ait denetim kurulunca hazırlanan denetim raporları, kurulun onayına sunuldu.

 

Yıllık eğitim planında yer alamayan bir telekom firmasının 25 kişilik mesleki eğitim ve beceri geliştirme projesi (MEGİP) kapsamında, Kars Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde özel politika kapsamında kadınlara yönelik 16 katılımcı ile açılan koruyucu kıyafet dikicisi mesleğinde, meslek edinme kurs başvurusu ile Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Kimya Teknolojisi alanında kimya dalı açılması hususu kurul gündeminde değerlendirildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.