TEKNOLOJİ Haber Girişi : 18 Ocak 2020 02:01

Kars'ta Bilim ve Sanat Merkezi Açıldı

Kars'ta Bilim ve Sanat Merkezi Açıldı
Kars Valisi Türker Öksüz’ün ve protokolün katılımıyla Bilim ve Sanat Merkezimizin yeni binasında 81 İldeki 94 Bilsem’den 296 öğrenci, 109 öğretmenin katkı sağladığı eTwinning kapsamında “81 İlin Gözünden Sarıkamış’ı BİLSEM Projesi” Resim Sergisinin açıldı

Kars Olay-Örnek Mah. Kafkas Harp Müzesi yanındaki Fahrettin Kırzıoğlu Bilim ve Sanat Merkezi’ndeki sergi açılışına Vali Türker Öksüz’ün yanı sıra Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, okul müdürü Ali Kasım Bulut, daire amirleri de yoğun katılım katıldı.

 

Vali Türker Öksüz ile hatıra fotoğrafı çektiren Fahrettin Kırzıoğlu Bilim ve Sanat Merkezi 2. sınıf öğrencisi Miraç Ayşe Dalmış'ın sevecen hareketleri ve şirinliğinin yanında resimlerle ilgili yaptığı değerlendirmeleriyle dikkatleri üzerine çekti. Minik Dalmış'ın arıkamış şehitleri için "Onlar bu vatan için can vermeselerdi biz bugün burada olmazdık" sözleri duygulu anlar yaşattı.

 

PROJE HAKKINDA
22 Aralık 1914... İşgal edilmiş vatan topraklarının dört bir yanından yola çıkan on binlerce genç hatta çocuk, bugün biz kendi bayrağımız altında özgür, barış içinde, çağdaş ve bilimin-sanatın ışığında yaşayabilelim diye canlarını feda etti.

 

105 yıl sonra onları anlamak, çocuklarımıza ve gençlerimize onları hakkıyla anlatmak zorundayız. Çünkü gelecek nesillerimizin yere sağlam basması, geleceğe ışık tutması, bilimin ve aklın ışığında, barış içinde yürümesinin en sağlam yollarından biri tarihini bilmesidir.

 

Kars Fahrettin Kırzıoğlu Bilim ve Sanat Merkezi Sınıf Öğretmeni Öznur BULUT’un koordinesinde yürütülen “81 İlin Gözünden Sarıkamış’ı BİLSEM Projesi” kapsamında tüm Bilim ve Sanat Merkezleri bir olmayı, meşaleyi birlikte tutarak yolu beraber aydınlatmalıyı amaçladık. Bu projeyle tarihi, teknolojiyi ve sanatı birleştirerek öğrencilerimizle etkinlikler yaptık. Ocak ayının ilk haftası da Sarıkamış 'ta yapacağımız sergiyle projemizi sonlandıracağız.

 

PROJE FAALİYETLERİ:
Kars Fahrettin Kırzıoğlu Bilim ve Sanat Merkezi olarak 94 bilim ve sanat merkezi ile iletişime geçildi ve Avrupa Ülkeleri ağırlıklı olmak üzere dünya çapında Ülkerlerin yer aldığı eTwinning portalında, 81 İlimizdeki bilim ve sanat merkezlerinden 110 proje ortağı edinildi.

 

Merkezimizden 9, Türkiye genelinden 296 öğrenci projemize katıldı. Proje bugüne kadar eTwinning kapsamında gerçekleştirilen en büyük projelerden biri olmuştur. Ayrıca 81 ilin katılımıyla Sarıkamış Şehitliği konusunda gerçekleştirilmiş en büyük farkındalık çalışmalarından biri olmuştur.

 

Whatsapp grubu ve facebook’ta proje sayfası ve grubu oluşturuldu.

 

https://www.facebook.com/groups/563320987570718/?ref=bookmarks.

 

Projemize katılan her il projenin afiş ve logosunu tasarladı. Tasarlanan logolar ve afişler online form üzerinden oylamaya tabi tutuldu. Bayburt Bilim ve Sanat Merkezi Öğretmeni Semra TUY ve öğrencilerinin tasarladıkları afiş ve logo birinci seçildi. Seçilen afiş ve logo projenin görselleri haline getirildi.

 

Merkezimizde ve projemize katılan Bilim ve Sanat Merkezlerinde Sarıkamış’ı anlatan resimlerden oluşan sergiler açıldı. Sergilenen resimler Sarıkamış’ta açacağımız “81 İlin Gözünden Sarıkamış’ı BİLSEM” eTwinning Projesi Resim Sergisinde sergilenmek üzere ilimize gönderilmeye başlandı.

 

Proje ortaklarımız tarafından ilimize gönderilen Sarıkamış Şehitliği konulu 154 resim 3-4-5 Ocak’ta Sarıkamış’ta düzenlenen “105. Yılında Sarıkamış’ı Anma” Programında, “81 İlin Gözünden Sarıkamış’ı BİLSEM” eTwinning Projesi Resim Sergisinde sergilenmiştir. Aynı zamanda Fahrettin Kırzıoğlu Bilim ve Sanat Merkezimizde aynı sergi 17 Ocak 2020 tarihinde Sayın Valimiz Türker ÖKSÜZ tarafından açılmıştır. Müzik Öğretmenimiz Belma KARAKURT’un organize ettiği müzik dinletisi eşliğinde gerçekleştirilen sergimize çeşitli kurum Müdürleri, Okul Müdürleri, Bilsem veli ve öğrencileri de katılmıştır. 20 Ocak 2020 Tarihine kadar açık olacak sergimiz halka açıktır.

 

Projede Merkezimizi temsilen görev alan öğretmenler: Öznur BULUT, Soner KAÇAN, Mevlüde KURUKAYA, Ümit DÜZENLİ ve Belma KARAKURT’tur.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.