ASAYİŞ Haber Girişi : 03 Mart 2020 22:12

Kars’ta “Başka Yol Yok, Uyuşturucuya Geçit Yok”

Kars’ta “Başka Yol Yok, Uyuşturucuya Geçit Yok”
Kars Valisi Türker Öksüz’ün başkanlığında, Uyuşturucu ile Mücadele Toplantısı Gerçekleştirildi

Kars Olay-Vali Türker Öksüz’ün başkanlığında, İçişleri Bakanlığımız tarafından Mart ayının “Uyuşturucuyla Mücadele Ayı” ilan edilmesi dolayısıyla ilgili kurumların katılımıyla Mart ayı boyunca ilimizde yapılacak faaliyetlerin değerlendirildiği toplantı gerçekleştirildi.

 

Vali Türker Öksüz, uyuşturucu ile mücadelenin önemini vurgulayarak, “ Bağımlılıkla mücadeleye hem toplumumuzun sağlığı ve toplumsal alanda güvenliğimizi etkileyen önemli bir konu olarak bakıyoruz hem de toplumsal gelişimimizin de önündeki en büyük engellerden biri olarak görüyoruz. Bir yandan insanlarımızın sağlığını korumak, kötü alışkanlıklardan uzak durmasını temin etmek, bir yandan da terör örgütlerinin finansmanında da önemli rol oynayan bu zararlı maddelerle mücadele etmeyi en üst düzeye çıkarmak amacındayız. Bu hedef çerçevesinde İçişleri Bakanlığımız, Doğu ve Güneydoğu’da yer alan 26 ilde Mart ayını uyuşturucuyla mücadele ayı olarak ilan etti. Biz de bu toplantıyı bu vesileyle yapıyoruz. Amacımız Mart ayında uyuşturucuyla mücadele yönündeki gayretlerimizi, çalışmalarımızı daha da artırmak ve bu artış sonucunda uyuşturucuyla mücadeledeki verimimizi daha yüksek seviyeye çekmek, toplumumuzda bu anlamda huzur ve güvenlik ortamı temin etmek istiyoruz. Bu bağlamda; Mart ayı boyunca “Başka Yol Yok, Uyuşturucuya Geçit Yok” mottosu ile bilgilendirme, farkındalık yaratma, mücadele ve kararlılık için çeşitli faaliyetler yapılacak.” şeklinde konuştu.

 

Vali Türker Öksüz’ün konuşmasının ardından Mart ayı boyunca ilgili kurumlar tarafından ilimizde yapılması planlanan faaliyetler belirlenerek karara bağlandı.

 

Bu bağlamda; Mart ayı boyunca mahallelerde muhtarlar ve mahalle sakinleriyle toplantı yapılması, tiyatro ve kısa film gösterimi yapılması, öğrenciler arasında yarışma düzenlenmesi, üniversite öğrencilerine yönelik panel ve sempozyum düzenlenmesi, vatandaşlarımızın yoğun olduğu bölgelerde stantlar kurularak broşür dağıtılması ve bilgilendirme yapılması, kamu kurum ve kuruluşlarına bilgilendirici afişler asılması, okullarda rehber öğretmenler tarafından öğretmen ve öğrencilere eğitim verilmesi, din görevlilerince camiler, kahvehaneler ve evlerde eğitim verilmesi, gençlere yönelik olarak spor turnuvaları düzenlenmesi ve spor karşılaşmalarında bilgilendirici pankart asılması gibi faaliyetler yapılması yönünde kararlar alındı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.