KARS Haber Girişi : 07 Ocak 2020 01:40

Kars'ta Angus Kurtarma Operasyonu

Kars'ta Angus Kurtarma Operasyonu
Kars’ta kesim için mezbahaneye getirildiğinde kaçarak Kars Çayı’nın buzlu sularına gömülen 500 kilogram ağırlığındaki Angus’u kurtarmak için belediye ekipleri iş makinesiyle seferber oldu.

Kars Olay-Olay bugün saat 15.30 sıralarında Kars Kalesi arkasındaki Belediye ait mezbahanede meydana geldi. Kesim için mezbahaneye getirilen Angus bir anda sahiplerinin elinden kurtularak sağa-sola kaçmaya başladı. Tutulması mümkün olmayan Angus Kars Çayı’na doğru koşarak buzlu sulara gömüldü. Bacağından da yaralanan Angus yerinden kıpırdayamayınca olay yerine iş makinesi çağrıldı.

 

Kars Belediyesi kurtarma ekipleri de kepçe ile olay yerine gelerek Angus’u kurtarmaya operasyonu başlattı. Göreviler buzların kırılma tehlikesine rağmen Angusa yaklaşarak boynuna halat bağladı. Kepçe ise önce Angusu çekeceği yerin buzlarını kırdı ardından da çekerek kurtardı. Yaklaşık 1 saat süren çalışmalar sonucu telef olmaktan kurtarılan Angus burada kesilmek istedi. Buna da müsaade etmeyerek yanına kimyesi yaklaştırmayan Angus kepçe aracılıyla bacağına bağlanan iple yukarı kaldırılarak kesildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.