SAĞLIK Haber Girişi : 04 Şubat 2021 15:36

Kars'ta 4 Ambulans Törenle Teslim Edildi

Kars'ta  4 Ambulans Törenle Teslim Edildi
4 ambulans, düzenlenen törenle vatandaşların hizmetine sunuldu. Yeni ambulanslarla birlikte Kars’ta tam donanımlı 4x4 ambulans sayısı 46’ya yükseldi. Kaynak: Kars'ta 4 Ambulans Törenle Teslim Edildi.

Kars Olay- Sağlık Müdürlüğü Hekimevi önünde düzenlenen törene Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban, AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Kılıç, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Jandarma Komutanı Hidayet Arıkan, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Zakir Lazoğlu ve protokol üyeleri katıldı.

 

    Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Sağlık Bakanlığı tarafından ilimize gönderilen tam donanımlı 4 adet ambulans için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca ve AK Parti Kars Milletvekilleri 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Ahmet Arslan ve TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof.Dr. Yunus Kılıç’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında yeni ambulansların ilimize hayırlı olmasını diledi. 

 

   65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan da 2002 yılında Kars genelinde toplam 2 ambulans bulunduğunu, bugün yeni gelen 4 ambulans ile bu sayının 46’ya yükseldiğini vurgulayarak “2002 yılında bulunan 2 ambulansa o dönem ihtiyacımız olduğunda yakıtını cebinizden koymak zorundaydınız. O günden bugüne. Bugün 46 tam donanımlı 4x4 ambulans Kars’ın her yerinde, 7 ilçesinde ve istasyonlarında hizmet veriyor. Tam 2 sene önce burada 11 ambulans birden ilave ettik, geçen yıl 1 ambulans daha geldi ve bu yıl 4 ambulans daha ilave edildi ve ambulanslar ilave edildikçe de eski ambulanslarda da artık hastalarımıza taşımıyoruz, onları ambulans vasfından çıkarıp başka amaçlarla kullanıyoruz. Bu bizim memnuniyetinizin, ülkemizin geldiği noktayı göstermesi adına çok değerli, çok kıymetli.” şeklinde konuştu.

 

  Konuşmaların ardından İl Müftüsü Yusuf Eviş tarafından dua okundu ve ambulansların anahtarları görevlilere teslim edildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.