EKONOMİ Haber Girişi : 01 Ekim 2019 14:24

Kars Şeker Fabrikasında Pancar Alım Kampanyası Başladı

Kars Şeker Fabrikasında Pancar Alım Kampanyası Başladı
Kars Şeker Fabrikasının 26. Pancar Alımı Şeker Üretim ve İşleme Döneminin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Kars Olay-Saygı Duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan tören, Kars Şeker Fabrikası Müdürü Mevlüt Dülger, Şeker İş Sendikası Kars Temsilcisi Yaver Kop, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Selim Yücel’in konuşmalarının ardından Vali Türker Öksüz’ün hitapları ile devam etti.

Kars Valisi Türker Öksüz 1993 yılından bu yana başta ilimiz olmak üzere bölge üretici ve çiftçisine hizmet veren, şehrin göz bebeği şeker fabrikasının şeker pancarı alımı ve şeker üretimi kampanyasının açılış töreninde üreticilerle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, 26’ncı kampanya döneminin fabrikamıza, çalışanlarımıza, üreticilerimize, Kars’ımıza, ülkemize hayırlı olmasını diledi.

Şeker fabrikalarının Türkiye’nin sanayileşme sürecinde üstlendiği lokomotif görevine vurgu yaparak, Kars Şeker Fabrikasının 500 civarında çiftçisi, memur, işçi ve kampanya personeli ile birlikte 200’ün üzerinde çalışanı ve yıllık 7 bin ton şeker üretim kapasitesi ile ilimiz ve bölgemiz sahip olduğu değeri belirtti.

Konuşmasında ilimiz şeker üretimi hakkında bilgiler veren Vali Öksüz, şeker üretiminin artırılması konusunda her türlü çalışmaya Valilik olarak her türlü desteği sunmaya hazır olduklarını belirterek, Kars Şeker Fabrikasının 26.Pancar Alım Kampanyası’nın hayırlara vesile olması dileği ile kazasız belasız bir kampanya dönemi dileğinde bulundu.

Kafkas Halk Oyunları Ekiplerinin gösterisi ve âşıklar dinletisi ile devam eden tören; Pancarını Kars Şeker Fabrikasına ilk getiren üreticiye hediyelerinin takdimi ile 26.Pancar Alım Kampanyası için dua edilmesi ve kurban kesilmesi ile sona erdi.

Törene; Vali Türker Öksüz, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Selim Yüce, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu,  Vali Yardımcısı Tahsin Aksu, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, kurum amirleri ile çiftçiler katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • perdelik kumaş 07 Temmuz 2021 09:48

    Ben perde kumaşlarımı gernaz tekstil den aldırıyorum gayet memnunumperdelik kumaş