KARS Haber Girişi : 11 Ekim 2023 12:06

Kars Milletvekili Adem Çalkın, 'Filistin'de Sivil Ölümler Kabul Edilemez'

Kars Milletvekili Adem Çalkın, 'Filistin'de Sivil Ölümler Kabul Edilemez'
Kars Milletvekili Adem Çalkın "Masum çocuk, kadın, yaşlı ve sivil ölümleri asla kabul edilemez bir durumdur."

Kars Olay- Ak Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın Gazi Meclis'te söz alarak işgalci terör devleti israil'in Filistin ülkesinin mazlum halkına yönelik zulmüne karşı yaptığı açıklamada; "Filistin halkını sürekli taciz ederek, can ve mal güvenliğini hiçe sayarak, evlerine ve arazilerine el koyarak, altyapısını tahrip ederek, kalkınmasına engel olarak bölgedeki sorunun çözülemeyeceği artık aşikar bir şekilde ortaya çıkmıştır.

İsrail güvenlik güçlerinin ve illegal yerleşimcilerin Filistinlilere uyguladığı baskıya, zulme, yargısız infazlara, can ve mal tehdidine nasıl karşıysak tüm sivillere yönelik rastgele eylemlere de aynı şekilde karşıyız. Gazze’nin orantısız hava ve kara saldırılarıyla yerle yeksan edilmesi, camilerin bombalanması, bu sırada yaşanan masum çocuk, kadın, yaşlı ve sivil ölümleri asla kabul edilemez bir durumdur.

Sulh ve barışın sağlanması için Türkiye bulunduğu bölgede büyük bir denge unsurudur. Birikimi, tecrübesi, insanlığın huzur içinde yaşaması noktasında her zaman elinden geleni yapmıştır. Bundan sonrada yapmaya devam edecektir." İfadelerini kullandı. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.