KARS Düzenleme Tarihi : 24 Haziran 2020 23:46 Haber Girişi : 24 Haziran 2020 23:54

Kars Lojistik Merkezine İlk Tren Geldi

Kars Lojistik Merkezine İlk Tren Geldi
Kars Tren Garından hareket eden ilk tren iltisak hattını üzerinden Kars Lojistik Merkezine geldi.

Kars Olay- Kars Valisi Türker Öksüz, AK Parti Kars Milletvekilleri; 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Tarım, Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ve yetkililer ile birlikte Kars Tren Garından hareket eden trenle iltisak hattını üzerinden Kars Lojistik Merkezine geldiler.

 

Lojistik Merkez’de yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi alan protokol üyüleri, daha sonra lojistik merkezi gezerek devam eden çalışmaları yerinde incelediler.

 

Kars Valisi Türker Öksüz, 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, incelemelerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundular.

 

Vali Türker Öksüz, yaptığı değerlendirmede, Kars Lojistik Merkezine ilk defa bir tren vagonuyla girmiş olduklarını ve Lojistik Merkezdeki iltisak hattını da böylece ilk kullanan kişiler olarak çok mutlu olduklarını belirtti.

 

Kars’ın her alanda önemli gelişmeler kaydettiğini, Kars Lojistik Merkezi’nin faaliyete geçmesiyle birlikte Kars’ın, Türkiye’nin önemli taşımacılık merkezlerinden biri haline geleceğini belirten Kars Valisi Türker Öksüz, “ Bu merkez ülkemize 412 bin ton taşıma kapasitesi ile 400 bin metrekare lojistik alan kazandıracak. 150 milyon liralık bir yatırımdan söz ediyoruz. Bu, Kars için önemli bir yatırım tutarıdır, ekonomimize çok büyük bir katkıdır. Lojistik merkezle birlikte sanayimizin daha da fazla gelişmesini, burada yatırım yapmanın, sanayi yatırımı yapmanın ve diğer yatırımları yapmanın daha cazip hale geleceğini öngörüyoruz, onu hedefliyoruz. Kars olarak teşvikli iller kapsamında altıncı bölgedeyiz. Bunlar da bizim sanayide, sanayi üretiminde girdi maliyetimizi azaltan ve yatırım yapmak için ilimizi cazip kılan imkânlardan birisidir. Dolayısıyla hem bölgemizin ekonomisine hem de istihdamına büyük katkı yapacak olan bu merkezin bir an önce tamamlanmasını arzu ediyoruz.” şekinde konuştu.

 

Lojistik Merkezimizin birinci etabının yüzde 95’lik kısmı bittiğini, bundan sonra ikinci etabın yapılmasının önemli olduğunu belirten Vali Türker Öksüz, “Çünkü orada silolar, bakım atölyeleri, binalar, sosyal tesisler de olacak, bir bütünü tamamlamış olacağız. Kars Garında yapılan bütün işlemleri buraya taşımız olacağız. Dolayısıyla garın yükünü hafifletmiş olacağız. 2019 yılında 110 bin ton ihracat yapmışız. Buradan ilk 4 ayda 60,70 bin tonları geçtik, zannediyorum 80 bin tonlara ilerliyoruz. Gün geçtikçe bu rakamı daha da artıracağız inşallah. Lojistik merkezimiz, tüm müteşebbislerin burada yatırım yapması için çok önemli, teşvik edici bir unsur olacak. Bu önemli yatırımın yapılmasında talimatlarıyla büyük destek veren Sayın Cumhurbaşkanımıza, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza ve yine 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan’a ve milletvekilimiz Yunus Kılıç’a ilimiz adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Umuyorum ki bu yatırım, ilimizde gelişmenin, kalkınmanın çok önemli bir lokomotifi olacak.  Emeği geçen herkese, bu yatırımın gerçekleştirilmesine destek verenlere, ilgili firmaya ve çalışanlara da teşekkür ediyorum, hepinize saygılar sunuyorum. “ şeklinde konuştu.

 

19 ayrı hat üzerinde, 400 bin metrekarelik bir alanda 80 bin metrekarelik konteyner stok sahası bulunan, ilk etapta 500 kişiye istihdam sağlayacak, 7 kilometrelik demiryolu bağlantısıyla Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demiryolu hattına bağlanacak Kars Lojistik Merkezi 2020 yılının sonunda hizmete açılması öngörülüyor. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.