KARS Düzenleme Tarihi : 27 Nisan 2021 02:30 Haber Girişi : 27 Nisan 2021 01:24

Kars'ın Tarihi Köprüsüne Bedesten Gölgesi

Kars'ın Tarihi Köprüsüne Bedesten Gölgesi
Geçtiğimiz yıl başlatılan Kars Bedesten projesi Kars'ın tarihi köprüsünün silüetini gölgeledi.
Kars'ın Tarihi Köprüsüne Bedesten Gölgesi

Kars Olay- Kars Çayı'nın Dere İçi Mahallesi'ne akan kısmında Kale içi Mahallesi ile Sukapı Mahallesi'ni ayıran dar boğaz üzerinde MS 1579 yılında Osmanlı Padişahı III. Murat’ın emri ile Lala Mustafa Paşa tarafından yaptırılan üç tonoz kemerli olarak yaptırılan Taş köprünün silüetinin yarısı bedesten projesi ile neredeyse görünmez hale geldi.

Kars Valiliği kordinesinde Devlet Su İşleri Müdürülüğü tarafından yaptırılan Kars Çayı ıslahı projesi ile örülen isnat duvarları tarihi Taş köprünün  bir gözünü kör etti.

 

Taş Köprünün önüne örülen  duvar  görüntü kirliliğine yol açarken bir tarih de adeta beton duvarların arkasına itilmiş oldu.

Duruma tepki gösteren vatandaşlar, "Kars'ta gün geçmiyor ki bir sorunla karşılaşmayalım. Bedesten projesinin çok güzel ve Kars'a faydalı olacağını düşünüyoruz ama bu demek değildir ki Kars'ın en önemli simgelerinden biri olan tarihi TAş köprünün görüntüsü çirkin bir duvar örülerek kapatılsın. Bu projenin ana kordinatörü Kars Valiliği yani Vali Türker Öksüz'e sesleniyoruz, Lütfen tarihi köprünün önüne örülerek kapatılan o çirkin duvarı ya kaldırın ya da köprünün görünmesi için daha güzel bir önlem alın.!" ifadelerini kullandılar.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • taş köprü 27 Nisan 2021 22:43

    Bir şeye de köstek olmayın ya, yapmayın ya, aaaaa bak oradan hamam da görünmüyor ! tüh yazık olmuş , köprüyü mü kaldırsalar acaba! Ya da en iyisi Namık Kemal Evini yıksınlar, tam olsun..