Kars Olay-Kars'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, tarihi Tarihi Kars Kalesinin yüzeyinde lazerli ışık ve müzik gösterisi düzenlendi. Kars halkı gösteriyi büyük ilgiyle takip etti.

Cumhuriyet Bayramı'nın 97'nci yılı kutlamaları kapsamında Kars'ta Kaleiçi Mahallesinde bulunan Kars Kalesi'nde lazerli ışık ve müzik gösterisi düzenlendi. Kars Kalesinin duvarlarının yüzeyine lazer ışıklarla bayrak desenli görseller yansıtıldı. Kahramanlık türküleri ve marşlarının çalındığı gösteri büyük beğeni topladı. Cadde üzerinde toplanan vatandaşlar, gösteriyi ilgi ile izlerken cep telefonu kameraları ile de bu anları kaydetti. Kars Kalesi'nin simge olduğunu olduğunu belirten vatandaşlar, gösteriyi çok beğendiklerini dile getirdi.

Lazer gösterisinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz; "Cumhuriyetimizin 97. yılını büyük bir coşkuyla, mutlulukla, gururla kutluyoruz. Sabah tören programımız vardı şimdi lazer gösterisiyle devam ediyor. Cumhuriyetimiz bizim çok değerli bir varlığımız, biz Cumhuriyete kolay varmadık bu uğurda binlerce şehit ve gaziler verdik. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere Cumhuriyetimize can veren onun kurulmasını sağlayan binlerce şehit ve gazilerimiz var. Bu vesile ile tekrar şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize minnet duygularımızı ifade etmek istiyorum. Cumhuriyetimiz sayesindedir ki bu gün ülkemizde huzur ve güven içerisinde yaşamaya devam ediyoruz. Pek çok alanda Cumhuriyetle birlikte kalkınma ve gelişmemizi sürdürüyoruz. Bu gün Dünyanın en önemli, en gelişmiş ülkeleri arasını Cumhuriyet sayesinde girme yönünde çok önemli adımlar atıyoruz. Tabi ki bu gün bize düşen ecdadımızın bize bıraktığı bu kutsal emaneti aynı kararlılık, irade ve azimle korumak, kollamak ve gelecek nesillere taşımaktır. Hepimize ve gençlerimize önemli görevli önemler düşüyor, Ben bütün ülkemizin, bütün milletimizin ve Kars halkımızın Cumhuriyet Bayramını tekrar tebrik ediyorum. Umuyorum ki nice Cumhuriyet bayramlarına sağlık ve mutluluklar içerisinde varırız. Bu bizim kıvanç günümüz bunu coşkuyla, mutlulukla ve gururla her geçen gün daha büyük heyecanlarla kutlamamız lazım, bu vesile ile hepinizin Cumhuriyet bayramını kutluyorum." dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.