KARS Düzenleme Tarihi : 25 Temmuz 2020 23:51 Haber Girişi : 25 Temmuz 2020 23:53

Kars Erzurum Karayolu Kasım'da Açılıyor

Kars Erzurum Karayolu Kasım'da Açılıyor
65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Kars-Erzurum kara yolunun kasım ayında açılacağının müjdesini verdi.

Kars Olay-65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Kars-Erzurum kara yolu arasında toplam 5 viyadüğün yapıldığını anımsatarak, "513 metre uzunluğunda Karakurt'ta bir viyadük, 255 metre uzunluğunda Kazantaş viyadüğü, 125 metre uzunluğunda Taşlıgüney viyadüğü 575 metre uzunluğunda Taşlıgüney2 viyadüğü ve 313 metre uzunluğunda Şehit Halit Viyadüğü var ve hem Kars Bölge Müdürlüğünün hem de Erzurum Bölge Müdürlüğünün yaptığı yaklaşık 50 kilometrelik yolun bedelinin 750 milyon TL'dir." dedi.

 

Arslan, Eskiden hem bizim hem de Erzurum tarafından kullandığımız yaklaşık 50 kilometrelik bir yol vardı. Onun yerine 46 kilometrelik yeni bölünmüş sıcak asfalt yüksek standartlı yolumuz devam ediyor. İnşallah kasım ayında bu yolun 6 kilometresi hariç 40 kilometresini bölünmüş yol sıcak asfalt olarak hizmete sunacağız. İnsanlarımız artık Karaurgan tarafından değil kasım ayında Mescitli’den başlamak üzere Horasan bağlantısına kadar, 6 kilometresi hariç bölünmüş sıcak asfalt yolu kullanarak gidecekler. Standardı ve konforu çok yükselecek. Sadece bu iki viyadüğün bitmesi biraz uzun süreceği için toplam oradaki 6 km yerine yaklaşık 10 kilometrelik bağlantı yolu kullanacak. Ama 50 kilometrenin 40 kilometresi bölünmüş yol sıcak asfalt 10 kilometresi yine sıcak asfalt ama bağlantı yolu olmak üzere hizmet verecek ifadesini kullandı.

 

Karslılardan istirhamda bulunan Arslan, Karaurgan yolunu kullanırken biraz daha dikkat etmelerini isteyerek, “Başka zamanlar buralarda 100 metrelik köprüler yapılmazken şimdi ise 5 tane büyük viyadükten bahsediyoruz. Bu konuda hemşerilerimiz bilsin ki bu işin sorumluları ve takipçileri olarak emin olun ki gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Hangi adım atıldı hangi adımda çözülmesi gereken bir şey var bu konuda gerek benim gerek Yunus hocam Ankara’da boş durmadığımızı bilmeniz lazım. Yaptığımız çalışmaları her seferinde kamuoyuyla paylaşmayınca bazı hemşerilerimiz şöyle zannediyorlar, ‘Bu vekillerin hiç haberi yok, bu valinin hiç haberi yok’ Güzel de bizim amacımız insanımıza hizmeti bir an önce getirmek yoksa her attığımız adımı kamuoyuyla paylaşmak belki güzeldir ama buna da çok fazla zaman ve mesai yetmiyor açıkçası. İnşallah hayırlı uğurlu olur.” diye konuştu.

 

Arslan, hem Kars Bölge Müdürlüğünün hem de Erzurum Bölge Müdürlüğünün yaptığı yaklaşık 50 kilometrelik yolun bedelinin 750 milyon olduğunu anımsatarak, bunun ciddi ve ne kadar masraflı iş olduğunun da bilinmesini istedi.

 

Kaynak: Kars Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.