ASAYİŞ Haber Girişi : 26 Ekim 2021 00:37

Kars Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucuyla Her Alanda Kararlı Mücadeleye Devam Ediyor

Kars Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucuyla Her Alanda Kararlı Mücadeleye Devam Ediyor
Kars Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucuyla mücadele kapsamında 1 hafta içerisinde yapılan faaliyetleri paylaştı.

Kars Olay- Kars Emniyet Müdürlüğü ekipleri uyuşturucu ile mücadele kapsamında uyuşturucuyu kentte tamamiyle bitirme noktasına getirdi. En İyi Narkotik Polisi Anne ve Uyuma projesi kapmasında Emniyet Müdürlüğünce yapılan çalışmalar paylaşıldı. 

 

Kars Emeniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı  açıklamada; "İçişleri Bakanlığımızca uyuşturucu ile mücadelenin daha etkin ve verimli şekilde yürütülmesi amacıyla başlatılan "En iyi narkotik polisi anne" Projesi ve "Uyuma" uygulaması hakkında narkotik suçlarla mücadele şube müdürlüğümüzce son 1 hafta içerisinde; 

 

GAMP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,  Anadolu Lisesi, Fen Lisesi ve Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, okul aile birliği ve veli toplantılarına katılanlara,  ilimizde görev yapmakta olan 112 görevlilerine,  DSİ de görevli Memurlara Yönelik 161 anne ve anne adayı olmak üzere toplam 349 kişiye bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirilmiştir. Bilgilendirme faaliyetlerimiz devam etmektedir." Denildi. 

 

 

UYUMA NEDİR!

Kısa adı "UYUMA" olan Uyuşturucuyla Mücadele Programı  kapsamında hazırlanan uygulama  ücretsiz olarak Gooogle Play Store ve Apple Store Mağazalarında yer alıyor. 

 

Uygulamanın önemli özelliklerinden biri ise bildirim yapanın kimlik bilgilerinin kesinlikle gizli kalması, bildirim yapanın numarasının görünmesi ve soruşturmanın hiçbir aşamasında üçüncü kişiler tarafından kesinlikle bilinmeyecek olmasıdır.

 

Uygulamayı telefonlarına indiren vatandaşlar, kişisel bilgilerini sisteme kaydettikten sonra uygulamayı kullanmaya başlayacaktır. Sokakta gördüğü uyuşturucu ticaretini polise bildirmek isteyen vatandaş, uygulamadaki butona basarak ihbarda bulunacak. Sisteme konum bilgisiyle birlikte düşen ihbar, bölgeye en yakın ekibin sevkini sağlayacaktır.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.