EĞİTİM Düzenleme Tarihi : 29 Eylül 2020 13:26 Haber Girişi : 29 Eylül 2020 13:30

Kars Eğitim-Bir-Sen'den Açıklama

Kars Eğitim-Bir-Sen'den Açıklama
Eğitim-Bir-Sen Kars Şubesi Başkanı Mahmut Kaan Ilgar, "okullarında her kademede başlamamış olması beraberinde onarılamayacak bazı sonuçlar doğuracaktır." dedi.

Kars Olay-Eğitim-Bir-Sen Kars Şubesi Başkanı Mahmut Kaan Ilgari yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: "Covid-19 salgını ile birlikte 2020 Mart ayından bu yana yüz yüze eğitim öğretim faaliyetlerine ara verilmiş ve halen devlet okullarında her kademede başlamamış olması beraberinde onarılamayacak bazı sonuçlar doğuracaktır.


Mevcut durumdan başta öğretmenler, öğrenciler, veliler ve tüm paydaşlar memnun değillerdir. Zaten var olan eğitime erişmedeki fırsat eşitsizliği mevcut durumla katlanarak ve geri dönülmesi imkânsız şekilde derinleşmektedir.


Özel okullar, etüt merkezleri farklı adlar altında faaliyet yürüten her kademedeki özel kursların açık olduğu gözlemlenmiş olup sadece devlet okullarının kapalı olmasını(1.sınıf ve anasınıfları hariç) anlamakta zorlanıyoruz. 


Çeşitli bilişim vasıtalarıyla uzaktan(dijital) eğitimle yapılmaya çalışılan faaliyetlerin yüz yüze eğitime oranla verimsiz olduğunu bize ulaşan geri dönüşlerden anlıyoruz. Bununla birlikte internet, bilgisayar, akıllı telefon, tablet vb. unsurları temin etmek zorunda kalan hanelere bu durum ciddi oranda ekonomik külfet doğuruyor/doğuracak. Kaldı ki ekonomik gücü sınırlı aileler bunları temin etmekten mahrumdurlar. Bu fotoğraf eğitimde fırsat ve imkân eşitsizliğini derinleştiren başka bir unsurdur. Mevcut durumda uzaktan eğitime erişim %50’yi geçememektedir. İlimiz başta olmak üzere sosyo-okonomik açıdan dezavantajlı bölgelerde saydığımız tüm unsurlar mevcut görüntüyü daha da kötüleştirecektir.


Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda gerekli tedbirlerin alınarak, bir an önce okulların özellikle LGS ve YKS düzeyindeki öğrenciler başta olmak üzere tüm sınıf düzeylerinde sınırlı gün ve saat şeklinde de olsa yüz yüze eğitime başlamasının gerekliliği açıktır."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • öğretmen 29 Eylül 2020 23:52

    Değerli okurumuz yorumunuz onaylanmamıştır. Bunun birden fazla nedeni olabilir. Lütfen yorumlarınızda küfür, hakaret, aşağılayıcı bir ifade, kanıtlanmamış bir iddiaya yer vermeyiniz. Unutmayınız ki bu uygulamamız adli soruşturmalar karşısında sizi de korumayı amaçlamaktadır. İlginiz için teşekkürler.