KARS Haber Girişi : 29 Ekim 2022 21:24

Kars Eğitim Bir Sen'de Bayrak Değişimi

Kars Eğitim Bir Sen'de Bayrak Değişimi
Eğitimciler Birliği Sendikası mevcut başkanı Kağan Ilgar seçimi açık ara farkla kayıp ederken, yeni başkan Ahmet Altun oldu.

Eğitim Bir Sen Kars Sendika Başkanlığı seçimi sonuçlandı. Eğitimciler Birliği Sendikası mevcut başkanı Kağan Ilgar seçimi açık ara farkla kayıp ederken, yeni başkan Ahmet Altun oldu.

 

Toplam 130 delegenin yer aldığı seçimde yeni başkan Ahmet Altun 84 oy alırken, Kağan Ilgar ise 42 oy aldı. Seçimlerden kısa süre önce Eğitim Bir Sen Kars 1 No.lu şubeye adaylığını açıklayan Ahmet Altun Kars Merkez ilçe delegeleri ile buluşmasının ardından seçim manifestosunu basınla paylaşmıştı.



Yenilik Hareketi Adına EBS Kars 1 nolu Şube Başkan Adayı olduğunu açıklayan Ahmet Altun’un Eğitim Bir Sen Kars 1 No.lu Şube Başkan Adaylığıı sürecinde yayınladığı Seçim Manifestosunda ise şu ifadeler yer almıştı:

“Sendikamızı bulunduğu noktadan daha ileriye taşımak amacıyla geniş tabanlı bir yönetim ekibi ile yola çıkıyoruz.Sendika olgusunu güçlendirerek bütün üyelerimizin sesi olmaya, birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek bir sinerji oluşturmaya, üyelerimizin hak ve hukukunu koruyup geliştirmeye, ben değil biz anlayışını motto edinerek ‘’ben yaptım oldu’’ ferasetini yıkıp istişareye önem vermeye, var olan sorunları ivedilikle çözüp sorunları ötelememeye, mağduriyetleri gidermeye, çalışanların huzur ve refahını sağlamaya yenilenmiş ve dinamik kadromuzla geliyoruz.Yeni bir yönetim anlayışıyla yola çıkıyoruz. Kalbi kırılmış, sorunları çözülememiş, içlerinde taşıdıkları heyecanlarını sendikal faaliyete dökememiş, yalnız bırakılmış üyelerimizin ses bayrağı olmak, sendikacılığı masa başından çıkarıp sahaya taşımak, MEB’de ve üniversitede görev yapan tüm üyelerimizin dertleriyle dertlenmek ve sıkıntılarına çözümler üretmek, karşılaşılacak problemler karşında danışmanlık hizmeti vererek haksızlıkların karşısında olmak varoluşsal sebeplerimizdendir.

 

Her kazanım örgütlü mücadelenin ürünüdür ve yenilenmeyen her unsur sadece kendini tekrar eder. Biz bu yola kazanım odaklı bir anlayışla çıktık. Bu süreçte heyecanımız var, kararlılığımız var, inancımız var. Kararlı adımlarla, ortak akılla ve kendimize duyduğumuz güvenle, çatışmayla değil uzlaşarak ve gerektiğinde tepkimizi koyarak ekip ruhuyla çalışacağız.Tüm bunları gerçekleştirmek için siz değerli üyelerimizin desteğine ihtiyacımız var, çağrımıza kulak verin, mücadelemize destek verin. Birlikte başaralım, birlikle başaralım.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.