KARS Haber Girişi : 21 Mayıs 2020 23:29

Kars Belediyesi 'Giymiyorsan Giydir' Mağazasını Açtı

Kars Belediyesi 'Giymiyorsan Giydir' Mağazasını Açtı
Kars Belediyesi, şehirde dayanışma kültürünü sağlamak ve bu kültürün kurumsal biçimde yürütmek amacıyla “Toplumsal Dayanışma Mağazası”nı hizmete açtı.

Kars Olay-Kars Belediyesi Toplumsal Dayanışma Mağazasının açılışı, Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, Şevin Alaca, Başkan Yardımcısı Muazzez Çağrıtekinci ve Meclis Üyelerinin katılımıyla yapıldı.

 

Belediye personelinin de katıldığı açılışın ardından gazetecilere açıklamada bulunan Şevin Alaca, dayanışma mağazasını açmaktaki amacın, şehirdeki yardımlaşmanın sürekliliğine vesile olmak adına olduğunu söyledi.

 

Dayanışma mağazalarının birçok şehirde belediyeler tarafından oluşturulduğunu da belirten Şevin Alaca, “Dayanışma mağazasına yardım gönderecek ve getirecek olan vatandaşların, kullanılmış ikinci el kıyafet ve ayakkabı ile birlikte yeni olanlarla da kampanyayı desteklemeleri rica ediyoruz. Kars’tan ve Kars dışından çok sayıda vatandaşımız mağazamıza destek vermek istiyorlar. Bizlerde çok gecikmeden Bayram arifesinde açılışı yapmak istedik. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın giyim ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla bu dayanışma mağazamızdan faydalanmalarına vesile olacağız. Kıyafet ve ayakkabının yanı sıra ilerleyen zamanlarda çocuklarımız için kırtasiye malzemesi desteği de kabul edeceğiz. İkinci el giyim malzemesi de kabul ediyoruz. Ancak yeni olursa daha mutlu olacağız. Zaten dayanışmanın en önemli ayağı birlikteliktir. Pandemi sürecide bu dayanışmaya vesile oldu. Emeği geçen ve destek verecek herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Şevin Alaca açıklamasında ayrıca, duyarlılık ve dayanışma oluşması adına açılışı yapılan mağazaya, özellikle yeni ve kullanılmamış giysi ve ayakkabı gönderecek olan vatandaşların Belediye Hizmet Binası altındaki Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğüne ulaştırabileceklerini de belirtti.

 

Şehir dışından yardım göndermek için; Yusufpaşa Mah., Profesör Doktor Metin Sözen Caddesi No:19, 36000 Merkez/KARS

İrtibat: 444 71 13

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.