KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 16 Aralık 2019 09:22

Kars Arya Müzikten Yerli Malı Kutlaması

Kars Arya Müzikten Yerli Malı Kutlaması
Kars Arya Müzik Akademi Öğrencilerinden yerli malı kutlaması.

Kars Olay-Yerli Malı ARYA Müzik Akademi evinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası, Müzik eğitimi veren Okulun öğrencileri velilerinin hazırladığı yiyecekler paylaşılarak kutladı. Hafta dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde minikler hem eğlendiler, hem de yerli malının önemini öğrendiler.

 

Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası, Müzik eğitimi veren ARYA Akademi Okulun öğrencileri velilerinin hazırladığı yiyecekleri paylaşılarak kutladı. Hafta dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde minikler hem eğlendiler, hem de yerli malının önemini öğrendiler. Hazırlanan yiyecekleri arkadaşlarıyla paylaşan minikler, hoşça vakit geçirdiler. Çocuklar, etkinlikte söyledikleri şiir ve şarkıların yanı sıra oynadıkları oyunlarla yerli malının kullanımı hakkında bilgiler aldı.

 

Müzik Eğitim Merkezi olan ARYA Akademi Müzik evi Yönetim Kurulu üyelerinden Yıldırım Hasan Yılmaz şunları söyledi. Kars Arya müzik evi olarak bu yılda düzenlediğimiz yerli malı haftasını kursiyer öğrencilerimizle birlikte kutlamaktayız amaç çocuklarımız arasında öğrencilerimiz paylaşımı birlikteliği ve yerli malının önemini bilmeleri aynı zamanda ilimize Has ürünlerin yeni nesil çocuklarımıza bunları tanıtmak ve Türk geleneği olan yerli malını gelecek yıllara nesillere taşımaktır. Yılmaz; Biz özellikle müzik evi yöneticileri olarak eğitmenleri olarak çocuklarımızın sadece yerli malında değil tüm zamanlarını birlikteliklerini ve kaynaşmaları adına bu tür organizeler yapmaktayız, müzik evi olarak bu tür organizatör organizelerin yanında yıl sonu müzik dinletileri yapmaktayız buradaki amacımız çocuklarımızın sadece müzik eğitimi değil aynı zamanda kültürel ve sosyal aktiviteler'de bulunmalarını sağlamaktayız, özellikle aralık ayında düzenlenen ve kutlanan yerli malını yılın 12 ayına yayarak çocuklarımıza yerli ürünlerimizi tanıtmaktır dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.