İLÇELER Haber Girişi : 17 Mayıs 2022 01:13

KAĞIZMANLI GENÇLERDE SATRANÇ HEYECANI

KAĞIZMANLI GENÇLERDE SATRANÇ HEYECANI
Kağızman'da, 2015 ve öncesi doğumlu sporculardan 6 kategoride toplam 100 kişinin katıldığı, büyük bir organizasyonla Satranç Turnuvası düzenledi.

Kars Olay- Türkiye Satranç Federasyonu Kağızman İlçe Temsilciliği, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında 14-15 Mayıs 2022 tarihinde 2015 ve öncesi doğumlu sporculardan 6 kategoride toplam 100 kişinin katıldığı, büyük bir organizasyonla Satranç Turnuvası düzenledi.

 

Saygı Duruşu-İstiklal Marşımızın okunması ardında teknik toplantı yapıldı. İlçemizde yetişen, Açık Kategoride yarışan ve en yüksek Ulusal Kuvvet Derecesine sahip olan Dr.Doğu Yılmaz’a turnuvadaki eşlendirme rengi taşı çektirilerek turnuva 14 Mayıs 2022 tarihi saat 10.00’da başlatıldı.

 

GELECEĞİN BÜYÜK USTA OYUNCULARI SATRANÇ TAHTASINDA BULUŞTU

İki gün süren ve 15 Mayıs 2022 tarihinde sona eren 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Satranç Turnuvası sonunda dereceye giren sporculara törenle ödülleri verildi.

 

Ödül töreninin sonda bir açıklama yapan Türkiye Satranç Federasyonu Kağızman İlçe Temsilcisi Fesih ALTAY “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi, günümüz teknolojisinin zararlarından korumak, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve akademik başarılarını arttırmak, geleceğimizi güvenle emanet edeceğimiz şekilde yetiştirmemiz gerekmektedir.

Zeka oyunu olan Satranç sporu bireylerin kişisel becerilerini ortaya çıkarır. Bu amaçla İlçemizde bundan sonra da çeşitli satranç turnuvaları düzenleyerek, Kağızman İlçemize dolayısıyla ülkemiz geleceğine bu şekilde katkı sağlamayı görev bileceğiz.

 

Ülkemizin birçok il ve ilçesinde önemle üzerinde durulan, Büyük yatırımlardan biri olan ve 65.Hükümet Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet ARSLAN, Milletvekilimiz Sayın Yunus KILIÇ’ın büyük katkılarıyla vücut bulan çok amaçlı Kağızman Şehit Ferhat Çiftçi Gençlik Merkezinde bu faaliyeti yürütmek ayrı bir gururdur. Valimiz Sayın Türker ÖKSÜZ, İlçe Kaymakamımız Sayın Hamza TÜRKMEN ve İl-İlçe Gençlik Spor Müdürlüklerimizin çok önemsediği bu faaliyetleri Kağızman İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz ile işbirliği içerisinde yürütmekteyiz.

 

Düzenlediğimiz tüm turnuvalarda, bizimle yürekleri aynı çarpan, hafta sonu tatillerinden fedakarlık ederek sporu ve sporcuyu önemseyen ve yanımızda olan başta İlçe Kaymakamımız Sayın Hamza Türkmen, Belediye Başkanı Vekili Mutlu Yüce, İlçe Jandarma Komutanımız Binbaşı İlker Kar, İlçe Emniyet Müdürümüz Halil Uludağ, AK PARTİ İlçe Başkanı Sayın Nuri TURAN, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz S.Suat Güner, İlçe Gençlik ve Spor Müdürümüz Alaaddin Karagöl, İlçe PTT Müdürümüz Hakan Der, İlçe Sağlık Müdürümüz Dr.Ekrem Efe, Hastane Müdür Yardımcısı Hikmet Aras, Okul Müdürlerimiz, öğretmenlerimiz ve İlçe Halkımız ve düzenlediğimiz turnuvalarda fedakarca, coşku ve heyecanla görev alan hakem arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.

 

Ayrıca bu faaliyetlerin İlçemizde yürütülmesinde, bizlerden desteğini esirgemeyen Kars TSF İl Temsilcisi Sayın Prof. Dr. Emine ATAKİŞİ ve İl Temsilcisi Yardımcısı Bora GÜRBÜZ’e ve Çok değerli Hakemlerimize, sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Katılım sağlayan genç sporcularımızı ve ailelerini tebrik ediyorum.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.