KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 07 Kasım 2019 01:03

Kağızman İlçesinin Belgeseli Çekiliyor

Kağızman İlçesinin Belgeseli Çekiliyor
Kağızman ilçesinde 2 yıldır devam eden belgesel çekimlerinin sonuna gelindi 4 mevsim olarak çekimi yapılan belgesel sonbahar görüntüleriyle sona erecek.

Kars Olay-Yapılan bu çekimlerde Kağızman ilçesinin, dünü bugünü ve yarını işlenecektir. İlçenin  belgesel çekimleri yapımcı ve yönetmen Tekin Sayan tarafından başlatıldı.Kağızman halkı   sanata ve sanatçıya çok değer verdiğini vurgulayan ünlü yönetmen,Tekin  Sayan "bu sayede Kağızman'ın Kültür ve Turizm haritasını belgeselleştiriyoruz. Belgesel değil sinema tadında bir yapıt "dedi.Kültür Mirasında Önemli yere sahip ilçede Doğal güzellikleri sayesinde  tescillenen Uzun elması nedeniyle Ulusal kanallarının da ilgisini çekmeye başladı. Ünlü yönetmen Tekin Sayan Kağızman ilçesinde belgesel çekmek için ekibiyle Kağızman'da çalışmalara başladı.

 

Sayan, öyle bir güzel ortamda yaşıyoruz ki öyle bir tarih öyle bir kültür dünyanın hiç bir yerinde yok. Halk olarak bu kalan mirası maalesef değerlendirilememiş. Bundan sonra Kars ve ilçeleri için artık bakmak değil her şeyi görmek için elimizden geleni yapacağız dedi.

 

İlçenin tarihi, doğal yapısını içeren kültürel, ekonomik ve turizm alanında gelişimini anlatan bir belgesel çekimi yaptıklarını söyledi. Daha Önceki Çekimler Ali Çelik ve Atakan Çiftçi tarafından çekildiği için  bizlerde şimdi sonbahar görüntüleriyle tamamlayacağız bu Çekimler ilçenin tanıtımında çok etkili olacak.'' dedi.

 

Kağızman İlçesi`nin sahip olduğu değerler ile tarihsel ve kültürel geçmişi belgesel kanallarının da ilgisinide çekmeye başlayacak.

 

Güneşin ilk doğduğu bir ilçe Kağızman, ilçeni , kapsayan çekimlerde spor aktiviteleri, tarihsel değerler, geçmişten geleceğe aktarılan kültür değerleri tek tek belgelendi. Ünlü yönetmen Tekin Sayan,"Kağızman böyle bir belgesel görmedi" Belgesel değil sinema tadında bir yapıt olacaktır.

 

Kağızman'ın bu tanıtımlarında gerçek bir önder olan Sayın Kaymakamımız Ishak Çınar'a Kağızman Belediye Başkanımız Sayın Nevzat Yıldız'a Bu belgeselin tanıtımında araştırmacı yazar Sait Küçü'ğe  Değerli Gazeteci abimiz Ali Çelik'e dron çekimlerinde katkı sağlayan Atakan Çiftçiye ve misafir perver kağızman halkına sanata verdikleri desteği takdir ve şayanla karşılıyoruz.

 

Kağızman'ı baştanbaşa gezen ünlü yönetmen Tekin Sayan, ilçenin doğal bir plato olduğunu keşfettiğini söyledi. Kağızman değil Türkiye'yi canlandırmalarla seyircinin beğenisine sunacaklarına dikkat çekti.

 

Bu eser ile birçok yönetmen arkadaşımızın yeni filmlerini Kağızmanda yapılması için atağa geçireceğini vurguladı."Kağızman ilçemiz Bugün ve yarın geçmiş ile gelecek arasındaki köprü olacak bir belgesel" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.