İLÇELER Haber Girişi : 30 Mart 2021 22:43

Kağızman'da Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir

Kağızman'da Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir

Kars Olay- Kağızman Kaymakamı Turan Soğukoluk ve Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı trafikte yaya önceliğine farkındalık çekmek amacıyla ‘Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir’ ana temalı kampanyaya destek verdi. Işıksız yaya geçitlerinde bulunan orta beyaz şeridin kırmızıya boyayan Kaymakam Soğukolu ve Başkan yıldız  sonra da geçiş yaptılar.


 
Kaymakam Turan Soğukoluk yaptığı açıklamada"Malüm 30 Mart İçişleri bakanlığımızın genelgesi kapsamında yaya geçişleri bizim kırmızı çizgimizir etkiliği gerekçesiyle bizde bugün Kağızman ilçemizde kırmızı çizgimizi çizdik burada vatandaşlarımıza bilgilendirmelerimizi yaptık hem Emniyet hemde Jandarma trafik ekiplerimizle okullarımızdada gerekli bilgilendirmeler yapıldı  malüm insan hayatı her şeyden önemlidir akan trafiktede önce insan diyerekten bu işi yaygınlaştırmak üzere inşallah trafikte  ilk geçiş yayaların olacaktır"diye ekledi.

 

İçişleri Bakanlığı tarafından 2018 yılında trafik güvenliğini arttırmak amacıyla yapılan düzenleme sonrası ‘Yayalara Geçiş Hakkı Vermek Zorunludur’ hükmü uygulamaya konulmuştu. Pilot illerde başlatılan ve geride kalan yıllarda diğer illere yayılan uygulama 30 Mart 2021 tarihinden itibaren ‘Yayalar Kırmızı Çizgimizdir’ sloganıyla yaya önceliği vurgusu daha da genişletiliyor.

 

Proje kapsamında; tüm ülke genelinde olduğu gibi Kağızman’da da yaya geçitleri kırmızıya boyanmaya başlandı. Farkındalık yaratmak amacıyla İçişleri Bakanlığı’nın yapmış olduğu kırmızı çizgi uygulaması Kağızman Kaymakamlığı ve Kağızman belediyesi yaya geçitlerinde hayata geçirildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.