İLÇELER Haber Girişi : 18 Mart 2022 13:49

Kağızman'da Tarihi Eser Operasyonu

Kağızman'da Tarihi Eser Operasyonu
Kars'ın Kağızman ilçesinde emniyet güçlerince gerçekleştirilen operasyonda çok sayıda tarihi eser ele geçirildi.

Kars Olay- Kars Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri aldıkları istihbarat üzerine;  şüpheli şahısların ev ve iş yerlerinde yüklü miktarda tarihi eser bulunduğu  bilgisi üzerine harekete geçti.

 

Emniyet güçleri elde edilen bilgiler doğrultusunda adli makamların talimatları ve koordinesinde adresleri ve kimlik bilgileri tespit edilen tarihi eser kaçakçılarına operasyon düzenledi.

 

Kars Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerince, ev ve iş yerlerinde tarihi eser bulunduran şahısların adreslerine gerçekleştirilen  operasyonda  piyasa değeri  dudak uçuklatan Roma ve Bizans Dönemine ait oldukları belirlenen; çan, haç, sikke, heykel ve silahlar  ile birlikte  çok sayıda tarihi eser ele geçirildi.

 

Adli makamlarca  ifadesi alınan tarihi eser kaçakçıları hakkında soruşturma devam ederken  tarihi eserler Kars Müze Müdürlüğüne teslim edilmek üzere muhafaza altına alındı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.