KARS Haber Girişi : 17 Temmuz 2021 21:31

Kağızman'da Kurbanlık bıçak bileyicileri iş başında

Kağızman'da Kurbanlık bıçak bileyicileri iş başında
Kağızman ilçesinde kurbanlık bıçak bileyicileri gece geç saatlere kadar çalışacak.

Kars Olay- Kağızmanlılar  Kurban Bayramı öncesi kurbanlık bıçak ve satırlarını bileyicilerine bileme yaptırıyor. İlçede bulunan 7 bıçak ve satır bileyicisi 5 gündür yoğun çalışıyor.

 

10 yıldır geçimini Kundura ustalığı ve bıçak bileyiciliği yaparak kazandığını belirten Murat Çevik, 3 gündür gece saat 24.00 sularına kadar çalıştığını söyledi. Kurbanlık bıçakları 3, satırları 5 TL'ye kurban kesimine hazır hale getirdiğini belirten Çevik, bileme bitince bıçağın ağzında metal tozu kalmaması için ayar taşında sürtme yaptığını söyledi.

 

Çevik, "3 gündür çok yoğun çalışıyorum. Günlük ortalama 150'ye yakın bıçak ve satıra keskin hale gelmesi için bileme yapıyorum. Bıçak ve satır bilemeyi yan iş olarak yapıyorum. İşimiz riskli. İşi bilmeyen bir kişi bıçağı kendisi bilemeyi yapmaya kalkışırsa parmaklarından olabilir." diye konuştu.


Öte yandan Kağızman ilçe Müftüsü İsmail Durna, kesim yaparken hayvana eziyet edilmemesi için kurban sahiplerinin kesim aletlerini keskin hale getirmesi gerektiğini kaydetti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.