İLÇELER Haber Girişi : 17 Ağustos 2021 15:26

Kağızman'da Hazine Arazilerine Çöken Çökene!

Kağızman'da Hazine Arazilerine Çöken Çökene!
Kars'ın Kağızman ilçesinde devlete ait hazine arazilerine yapılan usulsüz yapılar yıkılırken hazine arazilerine kiralama ve satış yapılmadan çekilen tel örgüler ise sökülüyor.

Kars Olay-  Kars'ın Kağızman ilçesinde hazine arazilerine çöken çökene. Kağızman Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği ve İl Tarım ve Orman  Müdürlüğü kiralama ve satışa uygun değildir demesine rağmen bazı vatandaşlar usulsüz bir şekilde hazine arazilerinin etrafını tel örgülerle çevirip kaçak yapılarla donatırken bazıları ise siyasi ve bürükratik gücüne güvenip  hiç başvuruda bulunmadan başta Aras Nehri Havzası olmak üzere  hazine arazilerine adeta çökmüş durumda.

 

 

KAĞIZMAN BELEDİYESİ YIKIM KARARINI UYGULADI

Sülhettin Nuray, Kağızman Kümbet Mahallesi 236/7 ada,parsel numarası ile Milli Emlak Şefliğine başvurarak hazine arazisinin kendisine satışını istedi ancak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü satışın uygun olmayacağını bildirmesine rağmen Nuray, başvuruda bulunduğu 621.519.02 ölçümüne sahip  hazine arazisi dışında 30 dömümü de işgal ederek  sera ve havuz yaptı. FETÖ/PYD soruşturması kapsamında açığa alınan eski Kaymakam İshak Çınar'ın kararıyla yıkım emri çıkarıldı. Çıkarılan yıkım emri kararı ise yaklaşık 9 ay sonra uygulanabildi.

 

 

VATANDAŞ MERAK EDİYOR?

FETÖ/PYD sorşturması kapsamında açığa alınan Kağızman Eski Kaymakamı İshak Çınar dönemine ait yıkım kararlarının yaklaşık 9 ay sonra uygulamaya  konulmasını, 

 

Kağızman'da geçmiş dönemlere ilişkin  hazine arazilerinin usulüne uygun ve gerçek bedeli karşılığında satılıp satılmadığı,

 

Kağızman Aras Nehri Havzası boyunca arazilerin belirli kişilere kiralanıp kiralanmadığı iddiasını,

 

Kağızman'da gariban vatandaşa uygulanan kararların siyasi ve bürokratik gücü olanlara uygulanıp uygulanmayacağı ise vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Haksızlığa dayanamayanlar 18 Ağustos 2021 16:32

    Kağızman aşağı kümbet mahallesi muhtarı delal çapanın evine yıkım kararı çıkmasına rağmen korkusundan gidip basında duramıyor ezalarına siz gidip başın da durun diyor meralarda yapılan ev ve ahırlara göz yumuyor belediye de bu sahte muhtarın peşinden gidip yıkım yapıyor

  • Tarkan aydın 17 Ağustos 2021 22:03

    Korkmadan isminizi yazın. Bu çiftçinin yerinde olsam gider cimere fetöcü kaymakamı dinleyen belediye Başkanı ve kaymakam derim. Cumhurbaşkanı arazileri kullanın diyor. Kararlar kime neye ve niçin veriliyor.

  • Fetöcü kaymakam 17 Ağustos 2021 22:00

    Bu fetöcü kaymakamın almış olduğu gayri resmî kararın geçerliliği var mı. Fetöcü kaymakamı dinleyenler sorgulanmalı. Bahçe domatesten ne istedin. Orman yangını olunan bu dönemde ilçe kaymakamı neye yarar.

  • Ben Nevzat 17 Ağustos 2021 21:58

    Belediye başkanı kendisi için yaptığı çiftlik için belediye işçilerini çalıştırdığının fotoğraflarınıda paylaşın. Yada Erdal kosonun yerini yıkamayan belediye başkanınıda yazın. Yada şehir merkezini değilde kendine haznedarda yaptığı parke taşlı yolu söksün.

  • Fetöcü Kaymakamı dinleyenler 17 Ağustos 2021 21:53

    Bu fetöcü kaymakamın kararı ise neden uygulamaya geçiliyor.

  • Fetöcüler içimizde 17 Ağustos 2021 21:52

    Fetöcü bir kaymakamın kararını tüm şahıs kurşunlar nasıl uygular. Hiç mi araştırılmaz.

  • Ali karadere 17 Ağustos 2021 18:43

    Fetö den ihraç edilen kaymakamın kararları nasıl sorgulanmaz belediye neden bu kararları uyguluyor