EĞİTİM Haber Girişi : 02 Ocak 2020 14:35

Kafkas Üniversitesi'nden 'O Habere' Cevap ve Düzeltme

Kafkas Üniversitesi'nden 'O Habere' Cevap ve Düzeltme
Kars Olay gazetesinin manşetine taşıdığı o haberle ilgili Kafkas Üniversitesi Cevap ve Düzeltme Metni Göndererek Açıklama Yapmıştır.

Kars Olay-KarsOlay ve Kars Güncel gazetelerinin geçtiğimiz haftalarda manşetine taşıdığı bir haber için Kafkas Üniversitesi yönetimi tarafından açıklama yapılmıştır. Basın meslek ilkeleri, sorumlu habercilik ve cevap hakkı anlayışımız doğrultusunda Kafkas Üniversitesi yönetimi tarafından gönderilen açıklamanın tamamını noktasını, virgülünü değiştirmeden yayımlıyoruz.


Ayrıca şehrin ve üniversitemizin gelişmesi adına Kafkas Üniversitesi'nin tüm haberlerine bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yer vereceğimizi bir kere daha buradan bildiriyoruz.

 

Rektörümüzün ve üniversite camiasının olumlu yönde yapacağı her çalışmayı; her anlamda basın olarak destekleyeceğimizi ve yanlarında olacağımızı buradan duyurmayı da bir borç biliriz. Kars Olay; Kars'ın, Karslının ve Kafkas Üniversitesi 'nin her zaman yanındadır.

 

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN GÖNDERİLEN O AÇIKLMA:
"Kars Olay haber sitesinde 20.12.2019 tarihinde https://www.karsolay.com/kars-in-supermen-rektoru_5381.html URL adresinde “Kars’ın Süpermen Rektörü” başlıklı bir yazının yayınlanmış olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. İş bu haber aşağıda belirtilen nedenlerle hukuka aykırı ve gerçeklikten uzaktır:

 

1-) Söz konusu yazı, gerçek dışı iddialar öne sürülerek kamuoyunu yanıltmakta ve maddi gerçeklik ile hiçbir surette bağdaşmamaktadır.

 

2-) Karalayıcı ve hedef gösterici nitelikteki bu iddialar müvekkilim Kafkas Üniversitesi Rektörlüğünün, Kafkas Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Hüsnü KAPU’nun ve diğer tüm Kafkas Üniversitesi mensubu kişilerin saygınlığını ağır bir şekilde sarsmakta, kriminalize etmektedir. Söz konusu haber KAÜ Rektörü Sayın Hüsnü KAPU’nun ve Üniversite Rektörlüğünün kişilik haklarını ihlal etmektedir.

 

Bahsi geçen haberin gerçeklik payı olmadığı gibi Kafkas Üniversitesi Rektörüne yönelik görevini ihmal ve kötüye kullandığı yönündeki iddialar tamamen asılsız ve gerçek dışıdır. Haberde bahsi geçen Fakültelerin başında yöneticiler bulunmakta ve Fakültelerin tüm iş ve işlemleri ilgili yöneticiler tarafından yerine getirilmektedir. KAÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Hüsnü KAPU ise Rektörlük görevini en iyi şekilde icra etmekte ve görevini aksatmadan en iyi şekilde yerine getirmektedir.

 

Anayasa’nın 32. Maddesi gereğince, müvekkilim hakkındaki gerçek dışı ve kişilik haklarını ağır şekilde ihlal eden 20.12.2019 tarihli yazı nedeniyle, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un “İçeriğin Yayından Çıkarılması ve Cevap Hakkı” başlıklı 9. Maddesi ve 5187 Sayılı Basın Kanunu’nun 14. maddesi uyarınca sunduğumuz cevap ve düzeltme yazısının başlık ve metnine hiçbir değişiklik yapılmadan ve yoruma açıklık vermeyecek şekilde aynen ve tamamen, cevap ve düzeltmeyi gerektiren yazının yayınlandığı sayfada eş büyüklükte ve eş karakterde harflerle yayınlanmasını, aksi halde ilgili mevzuat gereği yasal yollara başvurmak zorunda kalacağımızı, bütün masrafların tarafınıza yükleneceğini vekâleten ihtar ederiz."