KARS Haber Girişi : 11 Ağustos 2022 03:36

Kafkas Üniversitesi Aile Şirketine Döndü, Personel Alımında Skandal İddia!

Kafkas Üniversitesi Aile Şirketine Döndü, Personel Alımında Skandal İddia!
Kafkas Üniversitesi Sözleşmeli personel alım ilanında skandal iddia!

Kars Olay-  Kafkas Üniversitesi'nde akademik personel alımlarıyla alakalı olarak, Üniversitede üst düzey bir yöneticinin  kişiye özel kadro açarak eşini öğretim üyesi yapmak istediği  konusu  Kars  kamuoyunda sıcaklığını korurken  Kars'ın seçilmiş siyasi iradesini yok sayan üniversite yönetimi bu kez başka skandal iddialar ile  gündeme geldi. 

 

 

Son dönemde, Kafkas Aile Üniversitesi'nde üst düzey yöneticilik yapanların yakınlarını akademik personel yapma ve işe yerleştirme konusundaki icraatları aralıksız devam ediyor. Eşini, kızını, çocuğunu, damadını ballı kadrolara yerleştirme ile ilgili başarılı icraatlara saman altından su yürüterek  imza atan üniversite yönetimi bu kez Sözleşmeli personel alım ilanında skandal iki ilan ile karşımıza çıktı. 

 

Kafkas Üniversitesi farklı kadrolarda lise, ön lisans ve lisans mezunu adaylar içerisinden olmak üzere 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında istihdam edilmek üzere 4/B fıkrasına göre 2020 yılı KPSS Puanı ile 22 Sözleşmeli personel alımı ilanına çıkmıştı.  Başvuru süreci daha bitmeden üniversite yönetimi arasında kadro savaşları ayyuka ulaştı. 

 

 

"SEÇ,  BEĞEN OĞLUM" KADROSU

İddia göre, Rektörlükte daire başkanı olan fedakar bir baba(!) çıkılan büro personeli alım ilanında şartların tamamını oğluna göre yazarak hem pes dedirtti hem de tüm kuralları yok saydı. 

 

Açılan Kadroda:

"1- Meslek Yüksekokulların Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünden mezun olmak,

2- Bilgisayar Sertifikasına sahip olmak,

3- Belgelendirmek kaydıyla ön büro hizmetlerinde (resepsiyon) 1 (Bir) yıl tecrübeye sahip olmak,

4- İlan tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak,

5- 2020 KPSS’den en az 60 (altmış) ve üzeri puan almak" şartları arandı. 

 

 

"CİNSİYETİ KADIN OLMAK" KADROSU

Kafkas Aile Üniversitesi'nde Fakülte Sekreteri ve Şube Müdürü olduğu iddia edilen yönetici insanların gözüne soka soka eşinin tüm özelliklerini büro personeli alım ilanı kadro şartlarına yazdı. Kadro sağlam olsun diye de şartlardan birine, "Cinsiyeti kadın olmak" maddesi ekleyen yönetici kamuoyunu güldürürken aynı zamanda düşündürdü. 

 

Açılan Kadroda:

"1- Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun olmak,

2- İlan tarihinden önce alınmış “Büro Yönetimi ve Sekreterlik Eğitimi” ve “Yönetici Asistanlığı Eğitimi” sertifikasına sahip olmak,

3- Belgelendirme kaydıyla (SGK ve MEB Hizmet Dökümü) Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumları ile Yükseköğretim kurumlarında en az 1 yıl süre ile çalışmış olmak.

4- İlan tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak,

5- 2020 KPSS’den en az 60 (altmış) ve üzeri puan almak.

6- Cinsiyeti Kadın olmak." şartları arandı

 

 

"OĞLAN BİZİM, KIZ BİZİM"

Öte yandan  Kafkas Üniversitesi’ne rektör olarak  atandığı günden beri   milletvekili adayı olma çabalarından rektörlük yapmaya fırsat bulamayan aynı zamanda  üniversitede yaşanan hukuksuz olaylara hem onay verip hem  sessiz kalan Kafkas Aile Üniversitesi Rektörü Hüsnü Kapu’ya, kamuoyu vicdanı adına bağımsız ve tarafsız haber yapan bizler konunun vahim boyutunu bir kez daha hatırlatmak isteriz! 

 

Sonuç olarak, "Atı Alan Üsküdar'ı geçti de Ahı Alan Sırat'ı Geçebilecek mi?" sözünden hareketle, bu türden eşe, damata, kızlarına teslim alımlarla kadro arayan işsiz insanların ahını alan Kafkas üniversitesi yöneticilerine de bu hassas  konunun vahim boyutunu yine kamuoyu vicdanı adına hatırlatmak isteriz! 

 İLANA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN!

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ................ 11 Ağustos 2022 11:15

    çok güldüm buna