BÖLGE Düzenleme Tarihi : 05 Kasım 2020 22:36 Haber Girişi : 05 Kasım 2020 22:42

Erzurum'da Koruculara Eğitim Semineri

Erzurum'da Koruculara Eğitim Semineri
İçişleri Bakanlığınca "Güvenlik Korucuları Hizmet İçi Eğitimi" programı kapsamında, Erzurum'daki güvenlik korucularına yönelik, Atatürk Üniversitesi yerleşkesindeki 15 Temmuz Milli İrade Salonu'nda eğitim semineri düzenlendi.

Kars Olay-Programa; Erzurum Valisi Okay Memiş, İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Yusuf İzzet Karaman, Korucular Daire Başkanı Mithat Can Kutluca, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Gemalmaz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Oğuzhan Aydın, İçişleri Bakanlığı görevlisi Emre Baran, TEM Şube Müdürü Jandarma Binbaşı Onur Çakmak, Erzurum Güvenlik Korucuları Başkanı Yunus Özkan ve güvenlik korucuları katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan ‘Güvenlik Koruculuğu’ adlı kısa tanıtım filminin sunumuyla devam etti.

 

Program öncesinde bir konuşma yapan Korucular Daire Başkanı Mithat Can Kutluca, Ekim ayı rakamları itibariyle 19 bin 371'i gönüllü olmak üzere toplam 74 bin 980 güvenlik korucusunun, görevleri esnasında karşılaştıkları zorluklarla mücadele edebilmeleri için onların yanlarında olmaya özen gösterdiklerini belirtti.

 

Kutluca, çalışmaların amacının akademik ve operasyonel manada koruculara profesyonel destek vererek görevlerini daha şevkle yapmalarına sağlamak olduğunu aktardı. 
İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Yusuf İzzet Karaman ise 14 ilde toplam bin 400 korucuya eğitim vereceklerini söyledi.

 

“Devlet anayasal ilkeler içerisinde herkese eşit mesafededir”
Vali Okay Memiş de ülkede tüm vatandaşlara eşit mesafede olduklarını dile getirerek, “Bizim Kürt vatandaşımızla, Alevi kardeşlerimizle hiçbir problemimiz yok. Hepsi başımızın tacı. Bu devlet anayasal ilkeler içerisinde herkese eşit mesafededir. Bu yüzden hepsi bizim kardeşimizdir.” dedi.

 

"Ülkenin Huzurunu Kaçırmak İsteyenlere Toleransımız Sıfır"
“Ülkenin bölünmez bütünlüğüyle sorunu olmayan hiçbir kimseyle sorunumuz yok” diyerek konuşmasını sürdüren Vali Memiş, şu ifadeleri kullandı: “Ama bu ülkeyi bölmek isteyene huzurunu kaçırmaya çalışanlarla problemimiz var. Toleransımız sıfır. Suçla mücadele farklıdır, vatandaşa hizmet etmek farklıdır. Suçlu bizi gördüğünde hukuk kuralları içerisinde korkacak. Elinde silah olanın sorumluğu daha yüksektir. Bu silah sizlere devlet adına, bayrak adına, şehitlerin kanı için veriliyor. Bu silahı sadece bu ülkeyi korumak için kullanacaksınız. Sizlerle tek tek gurur duyuyorum, ebediyete intikal etmiş bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum.”

 

Konuşmaların ardından Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Oğuzhan Aydın, salonu dolduran koruculara milli ve manevi değerler konulu eğitim semineri verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.