İLÇELER Haber Girişi : 04 Mayıs 2021 22:07

ERMENİLERİN ŞEHİT ETTİĞİ ŞAİR HIFZİ'NİN ADI YAŞATILACAK

ERMENİLERİN ŞEHİT ETTİĞİ ŞAİR HIFZİ'NİN ADI YAŞATILACAK
Sefil Baykuş şiiriyle bilinen Kağızmanlı Şair Hıfzi'nin adı KYK yurdunda yaşatılacak.

Kars Olay- Ak Parti Kars milletvekilleri 65. Hükümet UDH bakanı Ahmet Arslan ile Tarım Orman  ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç Kağızman’da yapımı tamamlanan bazı yatırmaları gezerek bilgi aldılar.

 

Kars genelinde olduğu gibi kağızmanda’da çok ciddi yatırımların ve projelerin hayata geçtiğini belirten Ahmet Arslan hizmete açılan 534 kişilik kız erkek üniversite yurdu bunlardan bir tanesi tam donanımlı ve oldukça modern bir mimariye sahip olan kyk yurdumuz bundan böyle ilçemize gelecek üniversite öğrencilerimizin barınma sorunu çözülmüş olacak.

 

Arslan ve Kılıç "Özelikle yurdumuzun adını Kağızman’da Ermeniler tarafından 1918 yılında elleri ve kolları bağlanarak 25 yaşında şehit edilen aşık ve şair hıfzi'nin adını verdik ki burada okuyan ve kalacak olan öğrencilerimiz bu ismi merak etsinler araştırsınlar ve Ermenilerin bu bölgede Müslümanlara nasıl zülüm ederek kıydıklarını öğrensinler." Dediler.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.