TÜRKİYE Haber Girişi : 05 Şubat 2021 15:02

Eren-7 Mercan Munzur Operasyonu‘nun başlatıldığını bildirdi.

 Eren-7 Mercan Munzur Operasyonu‘nun başlatıldığını bildirdi.
İçişleri Bakanlığı, Tunceli’de 1062 personelin görev aldığı Eren-7 Mercan Munzur Operasyonu‘nun başlatıldığını bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Eren Operasyonlarının kararlılıkla devam edeceği mesajı verildi.

Kars Olay- İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, bölücü terör örgütü PKK/KCK’yı ülke gündeminden tamamen çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla 11 Ocak’ta başlatılan Eren operasyonlarına yenisi eklendi. Tunceli’de 1062 personelin görev aldığı “Eren-7 Mercan Munzur” Operasyonu başlatıldı.

 

EREN-7 MUNZUR OPERASYONU BAŞLADI

Operasyonda Tunceli İl Jandarma Komutanlığında görevli; Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH), PÖH ve Güvenlik Korucu timlerinden oluşan 1062 personel, 59 tim görev aldı. 11 Ocak’ta başlatılan Eren Operasyonları kapsamında bugüne kadar 3 terörist etkisiz hale getirilirken 41 işbirlikçi yakalandı. 168 mağara, sığınak ve depo imha edildi ve çok sayıda silah-mühimmat, gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.