KARS Haber Girişi : 15 Mart 2022 22:17

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkan Adayı Eren Alp, Vites Büyüttü

 Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkan Adayı Eren Alp, Vites Büyüttü
Kars İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkan Adayı Eren Alp köy ziyaretlerini sürdürüyor.

Kars Olay- Alp; Damızlık Birliği yetersiz kalınca hayvan yetiştiricileri de hak ettikleri destekleri yıllardır alamadılar. 
Kars İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkan Adayı Eren Alp köy ziyaretlerini sürdürüyor. 18 Mart tarihinde yapılması planlanan ancak çoğunluk sağlanmaması halinde 25 Mart’ta yapılacak olan Kars İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanlığına aday olan Eren Alp, birlik seçimlerinde kendisini desteklemesi için köy köy dolaşarak yetiştiricilerden destek istiyor. Gittiği köylerde yoğun ilgi gören başkan adayı Alp, köylerde birlik üyelerinden destek isterken, seçmenlerine; yapacağı çalışma ve projelerini de bir bir anlatıyor. Yetiştiricilere hayvancılığın gelişmesi ve alacakları destekleri de anlatan Alp, hedeflerinin Kars’ta Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin faaliyetlerini artırmak, hayvan yetiştiricilerini desteklemek ve güç birliği yaparak Kars ve ülke hayvancılığına katkı sunmaktır.

 Yetiştiricilerimiz ile birlikte ilimizin hayvan ıslahı yönünde çalışmalar yapacaklarını, ırk özelliklerini düzelterek verim artışı hedeflediklerini ve bunun için gayretli şekilde çalışacaklarını seçmenlerine ve yetiştiricilere anlattı. 


Başkan Adayı Alp; seçimlerde yönetimi ile birlikte Kars İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği yönetimine seçilmeleri halinde ilk olarak acil gördükleri “4” önemli ihtiyacı acilen hizmete sunacaklarını söyledi. 


Alp;
1- Her ilçeye birlik şubesi açılacak.
2- Her ilçeye bağlı bir veteriner hekim bulundurmak.
3- Birlik üyelerine anlaşmalı sıfır faizli yem dağıtımı.
4- Buzağı ölümlerinin önüne geçmek için Kars Kafka Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve Kars Ardahan Iğdır Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası ile birlikte yetiştiricilerimizi bilinçlendirmek ve buzağıları korumak için ortak çalışma içerisinde olacağız.
5- Hayvan yetiştiriciliğinde kullanılmak üzere makine ekip ve ekipman desteği
Sunacaklarını anlatarak yetiştiricilerden destek istedi. 
Alp; Kars’ta hayvan yetiştiricileri hak ettikleri destekleri yıllardır alamadılar. Bizler göreve geldiğimizde yetiştiricilerimiz ve köylülerimiz Kars’ta Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği olduğunu ve desteklerinin neler olduğunu göreceklerdir." Dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.