KARS Haber Girişi : 14 Aralık 2022 14:43

CHP İl Başkanı Taner Toraman'dan AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın'a Cevap

CHP İl Başkanı Taner Toraman'dan AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın'a Cevap
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Taner Toraman, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın’ın, "Dindarları ve STK'ları Hedef Alan CHP'ye" yönelik açıklamasına CHP İl Başkanı Taner Toraman'dan açıklama geldi.

Kars Olay- CHP'nin, "Helalleşmeyle başlayan süreci maalesef dindar camiayla haksız hesaplaşmaya dönüşmüştür." diyen  Çalkın'a; Toraman'dan, "Biz bu iğrenç olayın İslam’la, imanla ve ibadetle uzaktan yakından alakası olmadığının bilincinde olarak ilgili kurumların bir an önce bu çirkin olayı aydınlatmasını talep ediyoruz." açıklaması geldi. 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Başkanı Taner Toraman açıklamasının devamında şöyle konuştu; "

 “Kars AKP il başkanı yapmış olduğu basın açıklamasında Türkiye kamuoyunun yakından takip ettiği, yazılı ve görsel basında nefret ve ibretle izlenen 6 yaşındaki bir kız çocuğunun başına gelen durumu kınamak yerine;

 

Kars AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, CHP Genel Başkanı, yönetimi ve milletvekillerinin yargı süreci devam eden münferit bir olaydan amacı halka ve Hak’ka hizmet olan STK ve camiaları, daha ötesi aynı yaratıcıya inanan ve aynı imana sahip insanları töhmet altında bırakacak şekilde yaptıkları açıklamalarını esefle kınıyorum.” diye bir açıklamada bulunuyor. Sayın Cumhurbaşkanının bu vahim bir olaydır ve bu çirkin olayı kabul etmek mümkün değildir dediği Bu vahim olayı bir münferit olay gibi sıradan yargı sürecinde devam eden bir basit olay gibi görerek CHP ve CHP’lilere saldırıyor. İnanın bu Başkanı anlamak mümkün değil. Bu çirkin olay sıradan bir münferit olay değildir ne İslam adabına, inancına ve nede Müslümanların inanç esaslarına, aile ahlakına uygun bir davranış değildir. Bizler bu ülkenin inanç değerlerine saygı gösteren ve hepimizin de aile yapısı İslam inanç esaslarıyla yoğrulmuş bir yapıdır, dolayısıyla bizlerin hakkı savunan temiz imanlı ve inançlı insanlarla bir sorunumuz yoktur. Bunu herkeste bilir ve islamlık bunların tekelinde olan bir inançta değildir.

 

Biz bu iğrenç olayın İslam’la, imanla ve ibadetle uzaktan yakından alakası olmadığının bilincinde olarak ilgili kurumların bir an önce bu çirkin olayı aydınlatmasını talep ediyoruz.

 

AKP il başkanı zamanını CHP'lilere saldırma yerine Arpaçay Doğruyol Köyü'nde mandırada öğrenim gören öğrencilerin sorunları nasıl çözülecek oraya odaklansın, yada Öğretmen evinin yanında Türgev vakfına verilen ve kapalı tutulan taşınmazın sonunun ne olacağına ve hemşehrilerimize hizmet veren bir mekan olmasına uğraş versin.

 

Vatandaşlarımız grip, kanser vs gibi birçok ilacı eczahanelerde bulamıyor, bulsa da ciddi fiyat artışları ve emeklilerden önemli ölçüde katkı payları alınıyor. Halen İlimizde hastahanelerde bir çok branşta doktor yetersizliği ve emar, mr gibi çekimlere randevular uzun aralıklarla veriliyor bu gibi önemli yaşamsal sorunları çözmek adına iktidarına sorunları iletmesi gerekirken, 1 yılda Türkiye'de 33 kadının öldürülmesi ve sokak ortasında daha iki gün önce boşandığı eski eşini kurşun yağmuruna tutan saldırganı protesto eden kadınları gözaltı engellemelerine karşı duruş sergilemesi gerekirken

 

Chp'ye saldırıyor.

Karakışta vatandaşlarımıza gelen elektrik, doğalgaz faturalarındaki ödeyemeyen fiyat artışlarına karşı mensubu bulunduğu parti yönetimine halka sübvanse yapılması için girişimde bulunsun daha hayırlı ve doğru bir iş yapmış olur. Bizler chp olarak halkımızın birlikte mutlu olduğu, herkesin hukuktan, haktan, adaletten ve birlikte yaşamaktan memnuniyet duyduğu bir çözüm iradesi sağlanıncaya kadar mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Haksızlıklara, hukuksuzluklara, kadın cinayetlerine, istismarlara karşı tüm vatandaşlarımızla omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğiz.

 

Açlık sınırı değil, ölüm sınırında yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarının çözüldüğü, eğitimde sağlıkta, adalette hukukta, tarımda ekonomide, sanayide, insan hakları, özgürlükler vs. gibi bir çok alanda sorunların çözüm bulduğu yönetimde halkımızla helalleşmeyi başarmış olacağız, siz bunu başarabilseydiniz helalleşmenin nasıl bir duygu olduğunu anlayabilirdiniz. Ama nerede...

 

Yargı sürecine intikal etti dediğin bu çirkin olay CHP’nin haklı ve doğru talepleri sonucunda oluşan kamuoyu tepkisi de dikkate alınarak duruşmanın günü 4 ay öne alındı AKP il başkanın bu gelişmeyi anlama ve yorumlama kapasitesi olduğunu da düşünmüyorum.

Kamuoyunun taktirine saygılarımla arz ederim.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.