İLÇELER Haber Girişi : 30 Ekim 2022 20:07

Çengilli Köyünün Yol Çilesi Bitti, Akören Köyü Yeni Okuluna Kavuştu

Çengilli Köyünün Yol Çilesi Bitti, Akören Köyü Yeni Okuluna Kavuştu
Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı köylerde yapılan yeni hizmetlerin açılışı için bölgeye giden yetkililer, vatandaşlarla bir araya gelerek yapımı devam eden ve tamamlanan çalışmaları yerinde incelediler.

Kars Olay- 65. Hükümet Ulaştırma Bakanı, AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Tarım ve Orman Köyişleri Komisyon Başkanı AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Kağızman İlçe Kaymakamı Okan Daştan ile birlikte Çengilli Köyü’nde yapımına başlanan beton asfalt çalışmalarını gözlemleyerek, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Ardından Akören Köyü’nde yapımı tamamlanan 6 derslikli okulda incelemelerde bulunan heyet, köylülerle de bir araya gelerek köylerdeki talep ve sorunları dinlediler.

 

İlçenin en büyük köylerinden olan Çengilli Köyü’nde yapımına başlanan sıkıştırılmış beton asfalt çalışmalarını inceleyen heyet ile bir araya gelen köylüler çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Yapılan hizmetler için başta Arslan olmak üzere, Kaymakam Daştan ve tüm heyete teşekkürlerini ileten köylülerin köydeki diğer sorunları ve talepleri ise bir bir not edildi. Vatandaşlara hizmet götürmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren 65. Hükümet Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ise; “Geçmiş dönemleri hatırlayalım. Bırakın asfalt ya da beton yolu, doğru düzgün yol yoktu. Kışın kar yağar, kapanırdı köy yolları. Yazın sel gelirdi, aylarca ulaşım sağlanamazdı. Şimdi hamdolsun Kars genelinde nerdeyse bütün köy yollarımızı sıcak asfalt veya beton yolla buluşturduk, alt yapı hizmetlerini sağladık.Bunlardan bir tanesi bugün incelediğimiz Çengili köyümüz. Söz vermiştik çok şükür şimdi bu güzel yolda konuşmak nasip oldu.” dedi.

 

Akören Köyü’nde yapımı tamamlanan 6 derslikli tam donanımlı köy okulunda da incelemelerde bulnan heyet adına konuşan Arslan şunları söyledi; “Akören köyümüze yapılan yeni okulumuz oldukça büyük ve modern bir okul. 250 öğrencimize, 14 öğretmenle hizmet verecek. Köylerimizde yaptığımız yeni okullar ve eğitime verdiğimiz destekler sayesinde bugün iyi üniversiteler kazanan ya da güzel liseler kazanan çocuklarımız sayısı oldukça arttı. Hamdolsun emeğimizin karşılını bu şekilde alıyoruz. Sayın cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti olarak ne söz verdiysek bugün yerine getirmenin mutluluğu ve haklı gururunu yaşıyoruz.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.